Папилома вирусът се установява след изследвания?

След двеминутен преглед лекарят ми постави диагнозата „Кондиломи“ и ми изписа кондулин за мазане. Нито ме прегледа като хората, нито ми обясни нещо по­вече за заболяването или за лечението. С половин уста, след като питах два пъти, ми каза, че нямат нужда от изследвания и имало шанс да не е стана­ло заразяването по полов път. След като прочетох във вашия вестник за това какво представлява забо­ляването, се изплаших и си купих витамини и биозин, освен кондулина. Дали ще е достатъчно обаче, не знам. Въпросът ми е: как ще разбера дали и кога съм се излекувала? Има ли риск за съпруга ми? Съществува ли изследване, което да определи дали си здрав, как се казва, ако има и кога се прави? Благодаря!

Виолета Чанкова – Хасково

По принцип могат да се правят изслед­вания, с които да се установи видът на папиломния вирус. Тези , изследвания са много скьпи и се правят в София. Могат да се направят и при жени, й при мъже. Наличието на вирусни брадавици изисква продължител­но лечение и използва­не на имуностимулатори.

Обикновено се из­ползва изопринозин, но трябва да бъде изпи­сан от лекар, защото има различни схеми за лечение. В някои случаи се лекуват и двамата партньори, защото инфекцията може да се предава между партньорите.

Вие ще разберете, че сте се излекува­ли, след като се пре­махнат брадавиците. Въпреки това няма гаранция, че пак няма да се образуват; брадавички при промяна в имунитета.

Добре е гинеколо­гът ви да огледа добре и отвътре – вагинално и шийката на матка­та, за да се изключи засягане и на тези места.

 

Човешки папиломен вирус и кондиломи

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *