Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Плодовете в зашита на мозъка

Само една порция плодове седмично може да ви защити от болестта на Паркинсон

По време на изследване, в което взели участие 130 000 души, специалистите установили връзка между менюто на тези хора и болестта на Паркинсон. Оказало се, че в списъка на болните имало много хора, които употребявали крайно оскъдно плодове, богати на флавоноиди. При любителите на плодове заболелите били с 40 % по-малко. Само една порция може да снижи риска от увреждания на мозъка с възрастта с 25 %.

Плодовете в зашита на мозъка
Плодовете в зашита на мозъка

Освен това те помагат да се нормализира кръвното налягане, работата на сърцето и предотвратяват развитието на рак.

Някои плодове са незаслужено непопулярни – като аронията. Тя прилича на боровинката. За първи път била открита в Северна Америка, а днес се култивира в много кътчета на света.

Аронията съдържа голямо количество витамин С и противоракови антиоксиданти. Полезните вещества в нея са три пъти повече отколкото в малината и касиса. Американските индианци смятат аронията за най-добрия афродизиак. В чист вид рядко я употребяват, но като съставка за различни блюда, сосове и подправки аронията е незаменима.

Лабораторни изследвания показали, че малината е способна да защити представителките на слабия пол от много заболявания. Тя е прекрасен източник на антиоксиданти и намалява риска от развитието на много хронични заболявания.

Редовната употреба на малина способства за спирането на растеш на ракови клетки. Учените планират да използват екстракт от този плод за лечение на рак на белите дробове при жените. Освен това малината предотвратява и развитието на заболявания на ставите над 40 години.

Специалистите съветват да се употребява по 40 грама малини дневно. Подобни на малината свойства имат горската ягода, къпината, боровинката…

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *