ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Авитаминозата се коригира лесно с ето тези три зеленчука

Недостигът на витамини не само влияе върху общото състояние на организма, но и се отразява негативно на външността

Появяват се червени петна по лицето, косите и ноктите стават чупливи. За да ликвидирате тези неприятни последствия, всеки ден включвайте в менюто си тези удивителни натурални витамини и резултатът няма да закъснее…

Авитаминозата се коригира лесно с ето тези три зеленчука
Авитаминозата се коригира лесно с ето тези три зеленчука

За крал на зелените витамини по право се смята…

ЗЕЛЕНИЯТ ЛУК

Учени установили, че оптималната доза за употреба на всеки човек е 7 – 10 кг годишно. Още древните лекари са смятали, че няма нито едно заболяване, при което лукът, приготвен по съответен начин, да не донесе облекчение на болния. Той укрепва стомаха, възбужда апетита, помага при ангина, бронхит. Но при остри заболявания на бъбреците, черния дроб и сърцето лукът трябва да се използва внимателно, научаваме от вестник „Всичко за семейството“.

В периода на лятната авитаминоза особено ценен зеленчук за организма е

РЕПИЧКАТА

Тя узрява по-рано и украсява трапезата със сочните си кореноплоди, богати на калий, калций и желязо. Репичката може да излекува не само авитаминоза, но и пролетна умора. Следователно трябва обезателно да присъства в менюто ни, па макар и във вид на полезна салата: 100 г извара се смесват със Сметана (йогурт, кисело млякд) до еднородна крнсистенция. Репички, магданоз и салата се нарязват на ситно, смесват се с изварата и се посоляват на вкус. Тази салата може да се яде отделно, както и да се намазва на филийки препечен черен хляб.

И, разбира се, най-желана гостенка на трапезата е

КРАСТАВИЦАТА

При авитаминоза свежият й аромат се разнася из цялото жилище, напомняйки за бъдещите топли летни дни. По този начин ни дарява прекрасно настроение и заряд от-бодрост.

Учените открили, че в краставицата се съдържат до 95 % вода. Ще кажете – гола вода! Но се оказва, че това е нормално – в пресните зеленчуци трябва да има толкова вода; Например в доматите тя е 92%, а в репичките – 93%. Но освен вода в краставицата има цял букет от витамини и минерали, глюкоза и фруктоза, органични киселини. Съдържащата се в нея тартронова киселина активно влияе на мастния обмен и способства за отслабване. Затова, ако искате да свалите за лятото килограми, направете си поне веднъж седмично разтоварващ ден само с краставици -около два килограма ще са достатъчни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *