Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Зелени маски правят кожата свежа и нежна

Зелените листа съдържат aнтиоксиданти, които имат тонизиращо, почистващо и стягащо действие

Свежите листа спанак са богати на антиоксиданти – витамините А, С и Е, и от група В, съдържат белтъчини и ценни минерали: желязо, калций, манган. От вестник „Всичко за семейството“ научихме няколко маски със спанак за суха и мазна кожа.

Зелени маски правят кожата свежа и нежна
Зелени маски правят кожата свежа и нежна

За суха кожа

Подхранваща. Пуснете в блендера шепа почистени и измити листа спанак. Гребнете 2 с.л. от зелената каша и добавете по 1 с.л. слънчогледово олио (или царевично) и сметана с висока масленост. Сложете сместа на лицето и след 20 минути изплакнете с топла вода. Маската се препоръчва и за комбинирана кожа, но сметаната трябва да се замени с кисело мляко.

Овлажняваща.. Нарежете надребно свежи листа спанак и 2 с.л. от тях варете пет минути в малко мляко. Прецедете и наложете топлата каша на лицето. След 15 минути почистете с тампон, напоен в прецедената отвара и измийте с топла вода.

Витаминозна. Сварете в мляко един средноголям
обелен картоф и го намачкайте с виличка. Разбъркайте с 1 ч.л. зехтин. Към картофеното пюре прибавете 2 с.л. спанак (смлян). Положете маската на лицето и след 15 минути измийте с вода със стайна температура.

За мазна кожа Избелваща. Пуснете в блендера шепа листа от спанак. Гребнете 2 с.л. от зелената маса и изсипете 3 с.л. из-т цедено обезмаслено кисело мляко. След 15 минути изплакнете с хладка вода.

Почистваща

Към 2 с.л. спаначена каша добавете 1 с.л. овесено брашно (или смлени овесени ядки) и затоплено мляко, докато получите гъста каша. Нанесете сместа на лицето и след 20 минути измийте с леко затоплена вода.

Тонизираща. Разбийте с вилица 1 яйчен белтък на пяна. Прибавете ситно нарязани листа спанак. Разбъркайте маската и нанесете един слой върху кожата. Когато изсъхне, повторете. На финала измийте изсъхналата маска с хладка минерална вода.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *