Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да облекчим нежеланите реакции при химиотерапия?

Подлагането на химиотерапия е стресиращо преживяване. В допълнение към притесненията за вашата диагноза – рак, вие също трябва да се справяте и със страничните ефекти на химиотерапията. Тези нежелани реакции варират от леки до тежки.

Каквито и да са последиците от вашата лична схема на химиотерапия, вашият лекар ще предостави лекарства, които да ви помогнат да се почувствате по-добре. Въпреки това, има и по-лесни начини за намаляване на честите симптоми на химиотерапия и то без рецепта. Следвайте тези съвети, за да се чувстват по-добре и да останат в добро здраве.

1. Яжте малки порции храна, когато се чувствате гладни, вместо да чакате да дойде времето за хранене. Изчакайте храната да се охлади преди да ядете, тъй като топлата храна отделя по-силни миризми, които насърчават гаденето. Млечните шейкове или здравословните шейкове са добър избор, ако твърдата храна не ви се отразява добре. Пиенето на много течности, като вода, чай, сок или сода, може да ви предпази от гадене – стремете се към 2 л на ден. Чай от джинджифил е особено добър избор на напитка, защото джинджифила има ефект анти-гадене. Консумация на една чаша бира или вино, преди да ядене може да ви накара да се почувствате гладни, но се консултирайте с вашия лекар преди да консумирате какъвто и да е било алкохол.

2. Опитайте акупунктура. Клинични проучвания показват, че древната практика на акупунктурата може да намали гаденето и повръщането. Според изследване на 104 жени, (публикувано в списанието на Американската медицинска асоциация) се установява, че акупунктурното лечение усилва ефекта на предписаните лекарства против повръщане.

3. Пиете течности и яжте храни като банани, ориз и печен хляб за преборване с диарията. Диарията също е често срещана реакция при лечение с химиотерапия. Тя може да изразходвате вашите нива на калий, а бананите са богати на калий, също както и кайсиите и картофите.

4. Предпазете се от рани в устата, които правят яденето болезнено, като посетите зъболекар за почистване, преди да започнете химиотерапия. Също така спрете или да намалете пушенето. Пиенето на вода държи устата ви хидратирана. Ако все пак се появят афти използвйте сламка, когато пиете.

5. Пишете си бележки и ежедневни напомняния за да останете организирани. Играенето на прости игри като пъзели, судоку или кръстословици поддържа ума остър. По време на химиотерапия, човек може да забравя подробности и да се чувства с размита глава.

6. Преборете умората от химиотерапия с леки упражнения. Аеробните упражнения помогна за повишаване на енергийните нива и намаляване на стреса в проучване на 63 пациенти подложени на химиотерапия. Практикуването на йога или получаване на масаж също така насърчава спокойния сън. И точно като акупунктурата може да ви помогне да се храните, тя също може да ви помогне да получите добър нощен сън.

7. Приемайте допълнителни хранителни добавки подпомагащи имунната система. Подходящ продукт е Германор 123, който е създаден за да помага при оксидантен стрес, канцерогенни проблеми, проблеми на кръвоносната система, химио- и лъчетерапия, понижен имунитет, хронична умора и възстановяване след ракови заболявания. Германор 123 съдържа органичниен германий, който ефективно неутрализира свободните радикали, които унищожават клетъчната стена, навлизат до ядрото на клетката и предизвикват неконтролируемо делене. Наред с това проявава мощно имуномодулиращо действие – увеличава производството на интерферон (протеин, който не позволява вирусите да инфектират клетките), активира функциите на макрофагите и лимфоцитите. Германор 123 е изключително подходящ и за предпазване от ракови заболявания поради изключителните си антиоксиданти свойства, които пречат на свободните радикали да се свързват с кислорода в клетъчните ядра и така да предизвикват развитието на карциноми.

Депресията пречи на болните от рак да се лекуват

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 8 до “Как да облекчим нежеланите реакции при химиотерапия?

  1. Мария каза:

    МОЛЯ ЗА ВНИМАНИЕ!!!ВИЕ СТЕ НЕУКИ И ХОРА КАТО ВАС ОСТАВАТ БЛИЗКИТЕ СИ ДА УМРАТ ЛЕ6АВАЙКИ ГИ ОТ ХИМИОТЕРАПИЯ!600 ОТ 1000 СЛУ4АЯ СА ИЗЛЕКУВАНИ С ХИМИОТЕРАПИЯ ИЛИ ПОДДЪРЖАНИ С ГОДИНИ,ЗНАЯ МНОГО ХОРА КОИТО СИ ЖИВЕЯТ,ТРЯБВА ДА ИМА СИЛНА ВЯРА И БОРБА,БОРЕТЕ СЕ ЗА ЖИВОТА НА БЛИЗКИТЕ И ИМ ДАЙТЕ ЖИВОТ,НЕ ГИ ЛИ6АВАЙТЕ ОТ НЕГО!!!!!!!!!

  2. Гинка Христова каза:

    И аз мислех че няма полза от химиотерапия , но не е така. Преди 3 години на свекър ми му откриха рак на стомаха и не му даваха и един месец живот. Започна химиотерапия и след година вече всичко беше изчистено даже и разсейките и сега си е жив и здрав. Така че не знам дали трябва да се отнема надеждата на болния. Сега същото се случи и с моя баща започна терапия пък ще видим дано има и той този късмет да му помогне. Още сме на трета терапия така че ми остава само да се молим.За съжаление всичко е божа работа.

  3. Мая Донова каза:

    От няколко дни ми се налага да живея с мисълта, че съпругът ми е с рак на панкреаса. В събота го установиха, а утре (вторник) ще поставят стенд, за да изтекат събралата се в жлъчката кал (така я наричат) и ще ми го изпишат. КАКВО ДА ПРАВЯ???? Как да се боря за живота му? Как да му помогна? Има ли някой, който да може да ми даде разумен и правилен съвет?

  4. Румяна каза:

    Как според вас да се лекуват болните от рак ако не с химио и лъче терапия? На всички е ясно, че само с Германор 132 няма да стане! И с цялото ми уважение г-жо йоана рубинj, но как по точно лекувате рак?

  5. йоана рубинj каза:

    Радвам се, че има и нормално мислещи хора, които са наясно, че химио и лъчето погубват хората. Защо ли не го разбират другите, не мога да си го обясня. Вероятно, от големите лъжи. Харесвам умните и добронамерени хора. Лекувам рак от много години, но когато има провеждани химио и лъче“терапии“, тогава нещата почти винаги са безнадеждни. Може да пишете на фб- страницата ми или да ми звъните на тел. 0899 071 909. Правя прегледи, консултации и лечение.

  6. Rex каза:

    Мога да съветвам и не само близки, даже не съветвам, а заповядвам. Майка ми е с рак на гърдата и съм й забранил да се химизира. Миналата година си отиде жена ми от рак на яйчниците, така че съм запознат с онкологията. Ти да не мислиш, че т.н. доктори са компетентни!? Те не могат да лекуват най-леките болести, да не говорим за тежките. Между другото медицината не е наука, а бизнес, ако не си разбрала. И кажи ми къде е логиката първо да унищожаваш имунитета на болния от рак и след това да го възстановяваш с Германор и тем подобни хапченца…!!?? Има нещо много сбъркано, не схващаш ли? Само че телетата, които не желаят да се самообразоват си заслужават такова „лечение“.

  7. rosi angel каза:

    За химиотерапията – и аз съм на това мнение. Можеш ли да посъветваш обаче болен близък да не я прави? Не можеш – в това е проблема!
    За витамин С – това е лечение, но при меланом, а за другите видове рак не съм компетентна.
    А Германор 123 наистина сега много се купува и доколкото знам хоратаа са довални от него. Той е по-евтиния вариант от другия, който също се продава в аптеките. Пият го хара, които са на химиотерапия и такива, които искат да ограничат развитието на болеста. И доколкото знам Германор 123 не се ползва само от раково болни, а просто за засилване на имунитета.

  8. Rex каза:

    Боже, има ли още наивници, които вярват в химиотерапията! Облекчете нежеланите реакции от химиотерапията като въобще не я започвате… а ако наистина сте вече от опитните мишки, просто думкайте огромни дози натурален витамин С и… Бог да ви е на помощ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *