ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Не позволявайте да ви подчини

Милена и Пламен са заедно от 6 години, но от 2 отношенията им силно са се влошили. Към рутината се прибавят и системните нападки и критики, които Пламен отправя към Милена. Той я обижда не само насаме, но и пред приятелите и колегите й. В на­чалото тя не обръща внимание, но постепенно самочувствието й рязко спада и тя се затваря в себе си. Пламен не е единственият манипулатор. В съвременното семейство тази роля изпълняват както мъжете, така и жените. Има няколко основни средства, с които си служат, за да сринат самочувствието на партньора и да го изолират. Ето и начините да се справим.

Когато ни злепоставя

Той ви е избрал за партньор в живота, но същевременно не пести сили и енергия, за да ви очерня пред приятели­те ви. „Тя готви добре?! Не ме карайте да се смея“ – е редовната му реплика. Ма­нипулаторът бомбардира с критики половинката си, за да я накара да се почувства непълноценна.

Разрешението: Повечето потърпевши на­мират това за безобидно. В действителност не обичай­ните обиди са опасни, а неп­рекъснатото повтаряне на упреците, които съдържат. За да не позволите това да се случи, бъдете по-активни в други области – професио­налната сфера или различни от тези на спътника ви пред­почитани занимания. Така ще компенсирате негативни­те послания.

Когато ни изолира от останалите

Той недоволства, когато ос­тавате по-дълго време на работа. Започва да капризничи, щом проявите и мал­ко желание за независимост. Сърди се, когато се срещате с приятели, не може да става и дума да заминете на почив­ка без него. Всяка свободна минута, която имате, трябва да му бъде посветена.

Решението: Чувствате се длъжни да се съобразите с желанията му. Още щом си помислите да направите нещо без партньо­ра си, вината започва да ви разяжда. Ако отстъпите, неу­довлетвореността взема пре­вес. За да не се случва това, покажете му ясно, че ваши­те желания са също толкова важни, колкото и неговите. Не позволявайте партньорът ви да решава непрекъснато вместо вас.

Когато ни ревнува

Той изисква от вас връзка, в която цялото ви внимание да е запазено единствено и само за него. Всяка възможна конкуренция е приета като повод за недоволство. Пато­логичният ревнивец обаче нерядко играе двойна игра. Той не се свени да флирту­ва с противоположния пол и счита, че и вие постъпвате по същия начин. (Ревността – в малки количества лекува, а в големи – убива)

Разрешението: Сцените, в които партньорът ви обвинява безпочвено, не са рядкост. Редовно се опитвате да го накарате да ви повярва, но безуспешно. В този случай е по-добре да не започвате безкрайни дискусии, а да за­обиколите темата, без да се аргументирате напразно.

Когато нарочно ни предизвиква

Общуването с него е цяло мъчение, защото партньорът ви всячески се стреми да ви обърка и заблуди, само и само да получи потвърждение на подозренията си. Той ви задава уж невини въпроси с единствената цел да види реакцията ви. Когато това е системно, може да ви извади от равновесие.

Решението: Опитайте се да запазите самообладание и да контролирате емоциите си, както и да разгадаете истинските му мотиви да ви задава тези въпроси. Неговите мимики, жестове и тон са също толкова издайнически, колкото биха могли да бъдат и вашите когато ви подлага на разпит. Въпреки че тази тактика е изключително уморителна, тя е единственият начин да предотвратите излишни спорове.

Има ли значение финансовият успех за връзката?

Определено да! Доказват го всички изслед­ванията по темата за парите, мъжете и жените. Когато мъжът постигне внезапен финансов успех, рискът от раздяла на двойка­та спада. Когато жената е в тази ситуация, опасността от разпад на връзката нито намалява, нито се увеличава. Ако мъжът е по- образован и следователно е по-вероятно да печели повече, възможността партньорите да се разделят е с 31% по-малка, отколкото при еднакво равнище на образование. В случай че жената е по-образована, рискът двойката да се раздели е с 43% по-голяма, отколкото при партньори с еднакво образование.

Кои са емоциите, които ни разболяват

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *