Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои са емоциите, които ни разболяват

Още от най-дълбока древност китайските лекари са забелязали, че емоционалната активност играе много важна роля за здравословния живот на човека. Още от древността китайците описват 7 емоции, които силно засягат човека: радост, гняв, тъга, тревожност, скръб, страх и ужас.

Сами по себе си емоционалните състояния не са паталогични и се проявяват и при здрави хора. Само когато емоцията се задържи за по-дълго време или се появят внезапно с голяма сила може да предизвика дисбаланс в организма и болест. Счита се, че седемте емоции са свързани с вътрешните органи и нарушават функциите им като например:

  • Гневът атакува черния дроб и се появява замайване, повишено кръвно налягане, главоболие, трудно дишане.
  • Тревожността нарушава функцията на панкреаса. Предизвиква лошо храносмилане и подуване на корема.
  • Тъгата нарушава функцията на белия дроб и човек може да получи задух.
  • Страхът уврежда бъбреците и води до отпадналост, тежест в кръста и често уриниране.
  • Радоста пък засяга сърцето и предизвиква еуфория.

Всички тези състояния в традиционната медицина се диагностицират като психосоматични и функционални нарушения, неврози, вегетатина дистония и вътрешни заболявания.

За да не предизвикват емоциите заболявания, китайците смятат, че те трябва да се трансформират чрез петте души в добродетели като всеки вътрешен орган има душа.

Например: Душата Ий /панкреас/ трансформира тревожността към някои човек във истинска подкрепа и поддръжка. Душата Хун /черен дроб/ превръща гнева в доброта към другите. Душата Шен /бъбреци/ трансформира страха в мъдрост и доверие в живота. Душата По /бял дроб/ превръща тъгата в скъпоценност и красота. ДушатаШен /сърце/ помага за намиране на истинската радост в живота. Понякога този процес е по-бавен, но всеки човек изпаднал в емоционална житейска криза или стрес може отново да си върне здравето, самочувствието и радостта от живота.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *