Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Не се плашете от себорейни брадавици!

Какво представляват себорейни брадавици

Здравейте, излизат ми все нови и нови бенки, а старите увеличават формата си и започнаха да ме сърбят. Трябва ли да се притеснявам от наличието на себорейни брадавици?

Дарина Златева – Плевен

 

себорейни брадавициДали да се притесня­вате или не, зависи от вида на бенките. Някои от тях са напълно безобидни и не крият никакъв риск други трябва да се наблюдават през определен период от време, а трети трябва да се отстранят Сърбежът като оплакване е най-характерен за себорейни брадавици Те са доброкачествени новообразувания на кожа та. Появяват се след 40 та година като единични малки, ограничени плаки неравна повърхност. При някои фамилии тези брадавици се унаследяват Цветът им варира от светлокафяв до черен. Локализират се предимно в т. нар. себорейни области глава, чело, гърди, гръб. Постепенно се оформя туморче с неравна, мазна и залющена повърхност, развиващо се на малка основа. Когато са разпо­ложени в места на триене и натиск, се възпаляват и могат леко да увеличат размера си. Само поня­кога тези образувания могат да са злокачест­вени. Множествените и бързо възникнали себо­рейни брадавици са тези, които рядко, но са израз на злокачествен тумор на вътрешните органи. Поради различията в ин­тензивността на цвета трудно се разграничават от някои злокачествени пигментни тумори на кожата, като пигментен базалиом, малигнен меланом и т. н.

Това налага задължителна консултация с дерматолог, който ще определи и най-доброто терапевтично поведение за конкретния случай. При несигурна клинична диагноза се прави хистологично изследване.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Не се плашете от себорейни брадавици!

  1. ivan каза:

    imam sashtiq problem apak sam samo na 14 godini 🙁 mn me e strah 4etoh 4e horata s mnogo benki imat visok risk za da se razboleqt ot rak na kojata dnes me sarbeshe edno mqsto (zad bakembardite) i posle vidqh edna tochka krav :X pritesnih se mnogo vikam 4e nqkfa benka sam si skasal kajete mi trqq li da se pritesnqqm plz

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *