ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Бенка… или рак на кожата?

Кратък справочник за подозрително изглеждащите бенки

За да разберете дали е просто бенка или рак, проверявайте кожата си на всеки няколко месеца, тъй като повечето форми на рак на кожата започват като неествесвени петна.

НОРМАЛНА БЕНКА
Какво е това
: Една бенка е безобидно петно, което се развива в детството или по-късно в живота и може да се появи навсякъде.
Изглежда като: Обикновено по-малки от гумичката на молив, бенките са кръгли и симетрични с гладка граници и дори цвят. Те обикновено не се развиват или не променят формата си.

АКТИНИЧНА КЕРАТОЗА
Какво е това
: Актинична кератоза е често срещано предраково образувание, често се среща върху скалпа, лицето, ръцете или предмишниците. Те трябва да бъдат премахнати, защото от 5 до 10% от тях се превръщат в ракови.
Изглежда като: Ще видите груб, телесно оцветено, розово или червено петно​​, което може да сърби или де се люпи.

БАЗАЛНОКЛЕТЪЧЕН КАРЦИНОМ
Какво е това:
Причинява се от вредното въздействие на слънцето и обикновено се появява по лицето, този вид рак е лесен за лекуване, ако се улови рано.
Изглежда като: Той обикновено се появява като розово или червеникаво петно, което може да кърви или да образува коричка. Представете си пъпка, която изглежда, че се излекува, само за да се върне отново.

ПЛОСКОКЛЕТЪЧЕН КАРЦИНОМ
Какво е това
: Този вид рак често се появява по тялото, краката или ръцете и е лечим, ако бъде уловена рано.
Изглежда като: Ще забележите плътно образувание, което може да образува коричка и да кърви. Също така може да има неправилна форма на границите. Прилича по-скоро на брадавици, отколкото на пъпка.

МЕЛАНОМА
Какво е това:
Това сериозната форма на рак , която се разпространява бързо, но е лечим, ако бъде уловен рано. Меланомата обикновено се намира по краката на жените, по-рядко на лицата им. При мъжете по-често върху торса.
Изглежда като: Потърсете дерматолог, ако видите тъмно петно с неправилна форма и с неравномерно червеникаво-кафяво, кафяво или черно оцветяване.

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *