ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Знак за инсулт ли е внезапното главоболието?

Редица проучвания са показали, че на­временната намеса при инсулт е от изключително значение за прогнозата. Сред симптомите, които всеки трябва да познава, са внезапно състояние на обърка­ност, засягане на говора, обездвижване, за­майване, загуба на равновесието, необяснимо внезапно главоболие.

От известно време получавам едно необяснимо главоболие. То няма переодичност и винaги ме сварва неподготвена. Прис­тъпите продължават около 10-15 минути и после спират, след като глътна едно хапче против главоболие. Молбата ми към вашите специалисти е да кажат дали това не са симптоми на наближаващ инсулт. Много се страхувам..

Мирослава Златева – Видин

Познаването на симп­томите позволява навре­менно търсене на спешна медицинска помощ. Про­учване сред българите показва, че само около 25 на сто от хората са наясно със значението на тези симптоми. Но конкретният отговор на вашия въпрос е, че първи­те симптоми на инсулта наистина са главоболие и замъглено зрение. Повече­то хора не предприемат нищо срещу тези преду­преждения, а експертите са категорични, че само ранното лечение може да предотврати тежките последствия от инсул­та.

 

ТОВА, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ:

  • 80 на сто от инсултите се предизвикват от тромб, запушващ кръвоносен съд към мо­зъка – исхемичен инсулт. Другият вид инсулт е, когато се разкъса кръвоносен съд в главния мо­зък.
  • За да разберат връзката между инсултите и поведението на хората, учените попитали учас­тниците в едно от изследванията дали са имали някакви симптоми за инсулт и дали съответно са потърсили медицинска помощ. 54% от тези, които са имали внезапно главоболие и проблеми със зрени­ето, но не са потърсили медицинска помощ навреме, са с трайни увреждания или са починали.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *