Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Има ли успешно лечение на подагра?

Подаграта лесно се диагностицира от лекар. Прави се изследване на кръвта за пикочна киселина, рентгенова снимка или ехография. Лечението е медикаментозно и се назначава от ревматолог. Но освен приемането на лекарства е нужно да се започне и правилна диета. Тя оказва голямо влияние върху подобряване на здра­вословното състояние. Лекарят трябва да ви със­тави списък с разрешени и забранени храни. Към забранените храни в дие­тата спадат всички живо­тински мазнини, тлъсти меса и риба, сланина, мас, воденички, далак, бъбреци, черен дроб, хайвер. От зеленчуците не трябва да се консумират боб, грах, зеле, гъби, патладжан, домати, коприва, лапад. Сините сливи и малините също са противопоказани. Забранени са консервите, които съдържат висо­ки количества мазнини и сол. Не трябва да се ядат храни, съдържащи мед и захар. Алкохолът, захарните и газирани напитки трябва да се изключат напълно от ме­нюто. Преяждането да бъде преустановено. Към разрешените продукти в диетата, но в малки ко­личества, спадат всички тестени продукти – хляб, баници, сладкиши, бискви­ти, макарони и т.н. Може да се ядат яйца, но не прекалено често. С тях не трябва да се злоупотре­бява. Позволените храни, които може да се употре­бяват ежедневно, са млеч­ни продукти, с нормално количество мазнини, не мазна варена или печена риба, с малко количество допълнително прибавени мазнини, салати, овкусени със зехтин, картофи, ориз и др. Изключително полезни са цитрусовите плодове. Те помагат да се изхвърлят токсините от организма. Диетата препоръчва петдневно хранене, с нормални по размер порции. Приемът на течности трябва да е висок. Желателно е те да са под формата на вода и по-рядко сокове. Не е добре да се използват диуретици, защото те не помагат на организма да се освободи от пикочната киселина.

 

АПРОПО!

Тази диета е необходима, за да се премахнат пурините в организма и нивото на пикочната киселина в кръвта да се понижи. След показани подо­брени резултати, храненето може да стане по-либерално, но в никакъв случай няма да е като на другите хора. Ако се преустанови спазването на този режим, подаграта ще стане по-тежка и със сериозни последствия. При съмнения и наличие на симптоми за подагра, посетете личния си лекар своевременно. При потвърждаване на тази диагноза е необходимо веднага да започне да се спазва диета и прием на подходящи медикаменти.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *