Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 основни съвета срещу стрии

Ето как можете да държите така неприятните стрии далеч от кожата си

Стриите в голямата си част се появяват в резултат от рязка промяна в телесното тегло. Останалите пък са факт при настъпила промяна в самата структура на тялото по време на бременност, през пубертета.

Факт е, че неприятното кожно явление поразява не само корема, гърдите и седалището, където по правило сме свикнали да ги виждаме, но още бедрата, ръцете.

В резултат на прекомерното разтягане на кожата се стига до стрии, въпреки че при голяма част от хората, които се оплакват от този проблем, линииките по кожата стават видими едва когато тялото върне обичайните си килограми и форми.

Важно е да се има предвид, че върху стриите може да се влияе, докато те са още с лилав цвят – тогава третирането с подходящи продукти може да доведе до видимото им заличаване.

Когато обаче цветът на стриите стана белезникав, то те почти не се повлияват от каквато и да било терапия.

За да не се стига до появата им въобще обаче, специалистите препоръчват няколко основни методи, практики и съвети. Ето кои са водещите 5:

–          Здравословно и балансирано хранене;

–          Поддържане на относително постоянно телесно тегло;

–          Ежедневния прием на големи количества вода;

–          Спорт в разумни граници;

–          Поддържане на добре хидратирана и еластична кожа.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “5 основни съвета срещу стрии

  1. Масло от Ему каза:

    Масло от Ему с Шипково масло за превенция срещу стрии и заличаване на съществуващите такива.

    Маслото от ему и Шипковото масло са натурални продукти в грижата за кожата. Те имат сходни и взаимодопълващи се качества. Самостоятелно се използват за справяне с щети, причинени от стареене, акне и за превенция, и намаляване на съществуващи стрии. Комбинацията на двата продукта в един, засилват още повече техните свойства.

    Шипката съдържа натурален Третиноин, производен на Ретинола (Витамин А) и Витамин Е. Тези съставки я правят изключително подходящо средство за изглаждане на кожата и премахване на фините линии, свързани с процеса на стареене.

    Съставът на маслото от ему дава обяснение за изключителните му свойства. То се състои главно (70%) от мастни киселини, които влизат в групата на ненаситените, т.е. високо активните мастни киселини. Маслото от ему съдържа Линолеична (линолова) киселина (Омега 6) и Алфа-линолеична киселина (Омега 3), които са високо полезни. Омега 6 спомага за попълване на клетките на кожата, а Омега 3 има противовъзпалително действие. Основната мастна киселина (40% и повече) е Олеичната киселина (Омега 9), която спомага за намаляване на възпалението и болката. Мастните киселини са от съществено значение, тъй като те спомагат за поддържане на растежа на клетките.

    Маслото от ему стимулира кожата да се саморегенерира и затова има способността да намали видимите стрии и да предотвратява появата на нови.

    Доказано е отсъствието на странични ефекти.

    Маслото от ему не съдържа алергени, няма мирис и е много икономично при използване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *