ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Не чакайте усложненията на гастрита?

Гастритът е възпаление на стомашната лигавица, което води до нарушаване на нейната функция. Всъщност с този медицински термин се обозначават не едно, а цяла група гастроентерологични заболявания, свързани с възпаление на вътрешната лигавична обвивка на в стомашната стена.

Здравейте! Аз съм на 55 години. Наскоро ми направиха ректоскопия и заключението на лекаря е: хроничен повърхностен гас­трит – антрален. Изписаха ми две рецепти с включен антибиотик. Аз не съм при­върженик на лекарствата. Молбата ми е да обясните по-подробно причините и на­чина на лечение на гастрита. И ако не се лекува, до какво може да доведе. Установиха ми леко увеличено рН. Искай, да опитам да се лекувам чрез народна медицина. Моля да ме посъветвате. Сигурна съм, че ще представлява интерес и за други читатели.

Ивелина Георгиева – Разград

Ако още при първите прояви на заболяване­то не предприемете необходимото лечение, зане­мареният гастрит може да ви докара други заболявания – язва на стомаха, хроничен панкреатит и, холецистит, дисбактериоза на червата и други. Това не трябва да ви плаши. Хубаво е, че не пренебрегвате заболява­нето, а веднага сте взели необходимите мерки. Много хора не обръщат внимание на симптомите и затова се налага по-късно да се спра­вят с усложненията.

При лечението на сто­машните болести трябва да се придържате към предписаните ви от ле­куващия лекар лекарства. По принцип се използват различни медикамента – едни абсорбират токсините, други обезболяват, трети подобряват храно­смилането, следващите понижават киселинност­та. На вас са предписали и антибиотик, а това се налага, когато гас­тритът е предизвикан от инфекции. Вашият лекар със сигурност ви е предупредил, но ние ще повторим, че на болните от гастрит – бил той остър или хроничен, се препоръчва постоянно да се придържат към диети. Естествено, трябва да се храните рационално, а не да гладувате. Но изключете от менюто си алкохола, газираните напитки, кафето, шоко­лада, мазните и пърже­ни ястия, маринатите и пушените продукти. Запомнете от какво се провокира тази болест:

  • Нарушен храните­лен режим, недоброка­чествена, лютива и пър­жена храна, злоупотреба с алкохола.
  • Недостиг на бел­тъчини и витамини в храната.
  • Хранителни алер­гии.
  • Наличие на инфек­циозни огнища в орга­низма.
  • Стомашно-чревни заболявания.
  • Неправилен прием на лекарства.
  • Стрес, нервно-емоционално пренапреже­ние.
  • Генетична пред­разположеност, наслед­ственост.

 

НАСТОЙКА ОТ ГОРЧИВ ПЕЛИН ЗА 21 ДНИ

Искам да споделя с вашите читатели как за 21 дни излекувах моя син от гастрит. Той се дърпаше отначало но аз го склоних и сега е благодарен й здрав, разбира ce. Само ще уточня, че става дума за гастрит с повишена киселинност. Напълнете една бутилка със смлян пелин (хубаво е да го съберете през май), но без да я натъпквате просто насипвате в бутилката. След това залейте с чиста прясна вода и оставете за три седмици на тъмно място.

ВНИМАНИЕ

Пие се по една капка, разредена в една 1 лъжичка вода, 2 пъти на ден преди ядене в продължение на 21 дни. Повярвайте, по­мага. Аз отначало се съмнявах, но синът ми вече не се оплаква от болки в стомаха. Надявам се болестта повече да се не върне. Казват, че майският пелин има специална лечебна сила.

Величка Иванова – Велинград

ИЗЛЕКУВАХ СЕ С КОРИАНДЪР

Здравейте! Аз вече не страдам от гастрит, събрах всички сили в себе си и се излекувах завинаги, надявам се. Но имаше моменти, когато много ме измъчваше тази болест. През това време насъбрах много и различни рецепти, които помагат при стомашна болка. Знам, че това заболяване е много разпространено, затова искам да споделя как се излекувах аз. Смелете в кафемелачката една супена лъжица зърна от кориандър и залейте с 400 мл гореща вода. Оставете сместа да престои един час и прецедете. Приема се по четвърт чаша 4 пъти на ден преди ядене. Тази настойка позволява дори да минете и без лекарства, защото стомашната лигавица бързо се успокоява.

Л.М. – Русе

На кафе – Д-р Папазова за запека:

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *