Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Имам краста, която не мога да излекувам!

Искам да ви попитам как мога по-бързо да се справя с крастата. Пред­писаха ми акарол. Лекарят ми каза, че и всички вкъщи също трябва да се мажат с него, но не ми казаха нищо за дрехите. От прочетеното в интернет разбрах, че те трябва да се изперат на 90 градуса или да се оставят да се проветрят. Според вас това достатъчно ли е? Какво друго трябва да направя, за да се справя с болестта? Трябва ли да де­зинфекцирам (напр. със спирт) мебелите и особено лаптопа, който използвам всеки ден? Акаролът ще ми помогне ли? Има и още нещо-не смятам кожата си за груба, а нямам характерните за крастата каналчета останалите симп­томи са налице. Крастата на­истина ли е силно заразна и ако е така, как не заразих никого дори майка ми, с която спим в едно легло. Диагнозата ми е поставена от специалист- дерматолог и предполагам, че е вярна, макар че той ме пре­гледа доста набързо, след като чу, че личният ми лекар смята, че имам краста. И обувките ли трябва да се изветряват няколко дни? Извинете ме за хаотичността на въпросите ми, но съм притеснена. Пред­варително ви благодаря!

Пламена Касимова – Сливен

Добре е да изпълнявате съветите на кожния лекар за лечение на краста. Ако се прекъсне лечението или не се лекуват всички членове на семейството, с които живеете заедно, е много висок рискът да не се излекувате никога и да продължите да се заразявате един друг. Трябва да се маже абсолютно цялото тяло с акарол – от главата надолу до върха на пръстите, между пръстите, под ноктите и в областта на гениталиите. Не трябва да се къпете, докато не завърши лечението. Това, че живеете заедно с някой или спите в едно легло, не е задължително и той да има същите оплаквания. Дори и да липсват каквито и да било симптоми, трябва да се лекува всеки, с който сте били в контакт.

Характерните ходове за крастата вие просто може и да не ги забележите. Те се изследват под лупа.

Дрехите трябва да се изперат на много висока температура, а тези, които не може да изперете, оставете да се проветряват няколко дни. Може да проветрите и обувките. След като дрехите са изпрани, трябва да ги изгладите. Изперете или проветрете на слънце всички завивки и покривала, които използвате. Няма нужда да дезинфекцирате мебелите. Би трябвало, след като проведете лечението и спазите всички инструкции, да се избавите от крастата.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Имам краста, която не мога да излекувам!

  1. Ivan каза:

    Здравейте! Крастата е изключително трудна за лечение и аз съм го изпитал върху себе си! Какви ли не лекарства съм използвал, но резултатът е бил нулев или в най-добрия случай временен. Според мен най-доброто лекарство, което ми помогна да се излекувам е Перметрин и това не е само мое мнение, а и на много други хора! Разполагам с това лекарство внесено от чужбина и който се интересува може да ми се обади на тел. 0883362919 или да ми пише на и-мейл адрес: ivandachev1990@abv.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *