Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Козметика за пушачки

Всички сме чували оп­ределението „кожа на пушачка“. Възможно ли е да „изтрием“ следите от пристрастеността ни към никотина?

Най-добре е просто да се откажем от цигарите. Сигурно сте забелязали как само за два месеца се про­менят приятелките ви, които са се разделили с цигарите. Какъв цвят на лицето! Каква цъфтяща розовина вместо обичай­ната бледност! Е, ако не сте в състояние да откажете цигарите поне имате сили да на­малите вредата им върху лицето с помощта на специална козметика.

Дим в лицето

Съдържащите се в цигаре­ния дим вещества разруша­ват колагеновите влакна, кожата губи еластичност­та си, появяват се прежде­временни бръчици. Кръво­носните съдове стават крехки, в резултат от това се нарушава микроциркулацията на кръвта, появяват се червени „звездички“. Лицето придобива отте­нък на пръст, под очите се появяват сенки и отоци.

За неутрализирането на влиянието на тютюна ще ви помогне кислородосъдържащата козметика, която стимулира мета­болизма и подмладява епидермиса. Кремовете и маските с колаген ще придадат гъвкавост на кожата, а средствата с биофлавоноиди ще ук­репят стените на кръво­носните съдове и ще ги направят по-еластични. Кожата на пушещите жени по-бързо губи сво­ите защитни свойства, става хиперчувствителна на ултравиолетовите лъчи. Това води до поя­вата на пигментни петна и ранни бръчки. Тук ще помогне козметиката с UV-филтър (обръщайте внимание на маркиров­ката на флакончетата) и избелващите маски. За­щитата от външни въз­действия се засилва от кремовете с витамин F. Пушенето забавя обмен­ните процеси, което се отразява зле на цвета на лицето.

На всички пушачки се препоръчва поне 1-2 пъти на седмица да си правят почистващи маски от зе­лена или синя глина. Те меко отделят вроговените клетки от повърх­ността на кожата, така че полезните вещества от кремовете и маските безпрепятствено да про­никнат в дермата. За освежаване на кожата в козметичните салони се предлага специална процедура – микродермабразио. Това е меха­ничен пилинг, при който с помощта на микрокристалчета се шлифова повърхността на кожата, като се отделя горният слой. Ефектът се забе­лязва веднага: лицето придобива здрав тен, ко­жата става гладка. Кур­сът по микродермабразио обикновено включва от 5 до 10 процедури, по една на седмица. След всеки сеанс кожата вре­менно се лишава от сво­ята обичайна защита, затова за 24 часа ще ви се наложи да забравите за козметиката и слън­цето. Най-доброто време за провеждане на тази процедура е ранната пролет. Резултатът ще бъде още по-добър, ако след микродермабразиото се проведе микротокова терапия. Тя подобрява обмяната на веществата на клетъчно равнище и засилва кръвоснабдяването на кожата. Най-добре е да се проведе курс от 10-12 сеанса, по един на ден.

Хаос около очите

Според статистката пушенето увеличава броя на бръчките около очите с 82%!. А неизбежните сенки около тях никога не разкрасяват.

От бръчиците не може да се избавите напълно. Дори и да прибегнете до шлифовка в козметичен салон, само след 2-3 месеца ще забележите как „патешкия крак” се завръща. За да намалите броя на бръчиците, се препоръчва да използвате така наречената активна или дермокозметика. Тези средства проникват в дълбоките слоеве на кожата, активно я овлажняват, подхранват, забавят процеса на стареенето.

Тютюнът съдържа много токсини, от които организъм не успява да се избави. Именно те са причина за възникване на характерните тъмни кръгове под очите. За да се избавите от тях, използвайте професионални козметични средства. Можете да използвате студени компреси или кубчета лед, желателно от билкови отвари. Студът стимулира кръвообращението и снема отоците.

Бузи без „мрежичка”

Куперозата, мрежичката от кръвоносни съдове по лицето, също е отличителна черта на пушачката.

Задачата при такива случаи е с помощта на козметиката да се укрепят стените на капилярите и да се снеме зачервяването. Има специална антикуперозна козметика, например такава произвеждат фирмите LIERAC или Clinique. Възможен и по-радикален метод – електрокоагулация: Кръвоносните съдчета се отстраняват с помощта на електрически ток, който се подава през тънка игличка. За да няма рецидив, желателно е да се откажете от цигарите, както и от сауните и прекалено горещите напитки. (Вижте още съвети за този проблем тук!)

Чудната усмивка

Устните, които често всмукват от цигарата, губят формата си, около тях се появяват малки бръчици, които придават на лицето характерното зло изражение.

За да се справите с тях, ще ви помогнат инжекциите рестилайн, биогел с хиалоронова кислена. Козметолозите ги използват за корекция на обема и формата на устните – след инжекциите те стават съблазнително пухкави, а дребните бръчици се изглаждат.

Съществуват и други инжекционни препарати – перлайн и файн лайнс. Те се подбират индивидуално, в зависимост от проблема. Резултатът влияе от половин до една година.

Пепел в косите

Пушенето влияе негативно върху състоянието на кръвоносните съдове на главата, затова космените луковици не получават достатъчно хранителни вещества. Коста расте по-бавно, започва активно да побелява и да пада.

Косата може да се укрепи с подхранващи маски от професионални серии, които ще стимулират растежа й. Добро укрепващо средство е коренът на билката аир. Той се среща почти в всяка билкова аптека. Изплакнете с отвара влажната коса, сложете на главата целофанена шапчица и я омотайте с кърпа. След час косата може да се измие. Ще откриете, че тя е станала блестяща и има по-здрав вид.

 

 

Десерт за кожата

 

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *