Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Още нещо за отеклите колене…

Ревматоидният артрит се развива в организма заради прекалена реакция на имунната система. Тази реакция предизвиква възпа­ление, горещо при опипване място, болка и подпухване на ставите. Много хора страдат от ревматоиден артрит, но в групата с осо­бен риск са жените над 40 години. Освен това експер­тите смятат, че много хора живеят с артрит, без да подозират за неговото съ­ществуване. Това се случва, защото както пациентите, така и много общопрактикуващи лекари игнорират симптомите на болестта. Ако не обръщате внимание на тези симптоми повече от три месеца, можете сериозно да увредите ста­вите си. Нараства рискът от продължителна инва­лидност и хронични болки – всякакво придвижване може да стане крайно болезнено. И накрая: без своевременно започнато лечение заради хроничното възпаление се увеличава опасността от други проблеми със здравето, включително и сърдечни болести.

Без да ви плашим, сме длъжни да споменем, че жертвите на ревматоидя ния артрит умират 5-10 години по-рано от връст­ниците си. Почти 60 на сто от болните с артрит в начален стадий на болес­тта игнорират симпто­мите, приемайки болката и възпалението в ставите за нормално следствие от стареенето. А други приписват това на прека­лената умора от работа у дома или в градината.

ВНИМАНИЕ!

Лекарите припомнят – първите 12 седмици от развитието на ревматоидния артрит са кри­тични и много Важни за лечението. Ако не за­почне лечение през този период, то по-нататък многократно се увеличава рискът от увреждане на ставите. Това се съчетава с опасност от огранича­ване на подвижността.

КАК ДА ПОМОГНЕМ НА ХОРАТА С РЕВМАТОИДЕН АРТРИТ?

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *