ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Бъбречнокаменната болест възниква без предупреждение

Интересува ме какви са симптомите на бьбречнокамеината бо­лест? Имам чувството, че бъбреците ми не са в ред, а изследванията, които направих преди една седмица, не показаха нищо тревожно.

Добромир Щерев – Сливен

Лечение на бъбречнокаменна болест: то зави­си от сериозността на състоянието ви и може да включва лечение с ме­дикаменти, билки, специ­ализирани лечебни диети, прием на много течности (счита се, че бирата спо­мага за изхвърлянето на по-малките бъбречни ка­мъни), лазерно разбиване на камъните (литотрипсия) или отстраняването им по оперативен път (нефролитолапаксия), ко­ето обаче рядко се налага.

Бъбречнокаменната болест протича безсимп­томно до момента, в кой­то камъкът започне да се придвижва по пикочния тракт и попадне 8 по-тяс­но място. Тогава се появя­ва кръв в урината, чести позиви за уриниране, как­то и болки и чувство на тежест в областта на ко­рема, слабините, кръста. В зави­симост от вида и големината на бъбречните камъни болките могат да бъдат сравнително леки и съответ­но кристалните структури да се изхвърлят заед­но с урината, но в случай на по- големи и абра­зивни бъбречни камъни се причиняват едни от най-силните болки, позна­ти на медицината (дори по-силни от родилните болки). В тези случаи медикаментозното лечение не би било достатъчно, а се изисква и оперативна намеса. Често се появя­ват и гадене, повръщане, обилно потене, пребледняване, втрисане. При по­лучаване на подобни симп­томи е важно незабавно да посетите лекар, за да предотвратите появата на бъбречна криза.

 

Камъни в бъбрецитеЛечение:

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *