ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Малките дози алкохол стимулират сърцето !?

Така твърдят амери­кански учени, като добавят, че малките дози алкохол понижават риска от сърдечносъдови болести с повече от 40 процента. Те са полезни в скромни количества дори и за тези, които вече са преживели сърдечен пристъп. Учените се позовават на данни от изследване, проведено в медицинската школа в Харвард и женевска­та болница „Бригам“. В него участвали 1800 доброволци, които са пре­живели по-рано сърдечен пристъп. Тези от тях, които изпивали ежеднев­но по 50 г твърд алкохол, били предразположени към повторен удар с цели 42 на сто по-малко.

И въобще рискът от смърт на „пиещите“ се оказал с 12 процента по-нисък. Няма да е излишно да повторим, че тези от вас, които възнаме­ряват да се възползват от подобно „лекарство“, трябва да помнят много добре за ограниченията и по никакъв начин да не превишават упомена­тата скромна доза. Що се отнася до цигарите, те, както и досега, си остават сериозен рисков фактор.

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *