ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

От какво се причинява мигрената ?

Много често съм с мигренозни пристъпи. Болката на моменти е нетърпима и нищо не ми помага. Дни наред лежа в къщи и вече съм се отчаяла, че ще справя с нея. Има ли ефективно лечение на мигрената и какво ето?

Веселина Бориславова – Пловдив

Промените в хормоналния баланс могат да доведат до появата на мигрена, но само при някои представителки на нежния пол. Често жените усещат колебанията на хормоналния баланс с наближаването на месечният им цикъл. Това от своя страна може да доведе до появата на мигрена или главоболие.

При някои жени мигрената и главоболието се появяват и по време на бременност, като причината е същата, но след раждането проблемът отшумява. Има обаче и странични фактори, които са причина за появата на мигрена. Това са: наследственост, възраст, здравословни проблеми, някои медикаменти и др.

Обикновено от мигрена страдат хората между 15 и 55-годишна възраст, като първата атака се появява преди навършването на 40 години. Близо 10 на от населението страда от мигрена, като специфичните мозъчни механизми, отговорни за развитието й, все още не са ясни. При силно изразени болки се препоръчва прием на лекарства, чието действие е насочено против разширяването на кръвоносните съдове, характерно за периода на пристъп. При хората, които често страдат от мигрена (два, три и повече пъти месечно), както и при тежки продължителни пристъпи, които не се повлияват от обичайните болкоуспокояващи средства, обикновено се пристъпва към дългосрочно лечение с лекарства по преценка на специалиста. Целта е да се намалят честотата и интензитетът на пристъпите. Обикновено това лечение е продължително – от няколко месеца до години.

 

Д-р Емилова говори за мигрената:

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *