ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кърменето пази бебето от диария

  • Ако кърмите детето и то получи разстройство, не спирайте да му давате да суче

Ако кърмите бебето, не спи­райте да му давате да суче. Кърменето помага за пред­пазването от диария (прави ве­роятността два пъти по-малка) и ускорява оздравяването. Ако бебето ви е все още жадно след храненето или между храненията, можете да добавите орални рехидратиращи разтвори. Ако диарията 0 продължи повече от седми­ца или ако е придружена от треска, траеща повече от 72 часа, обърнете се към педиа­тър. Това се налага особено в случаите, в които бебето не иска да пие течности или изглежда обезводне­но, или ако бебето е под два месеца и има диария с треска.

Здравейте! Имам дете на 7 месеца и вече трети пьт и се боря с разстройството му. Лекарката му предписва антибиотици, но аз мисля, че той е твърде малък, за да свиква с тях. Кажете ми на какво се дължи това разстройство? Да не би да е от кърменето, защото имам много мляко и той суче достатъчно.

Пенка Станева – Разград

Основната опасност при дете с диария е то да не загуби много от телес­ните си течности Целта на лечението е да се спре дехидратацията.

Повечето деца с диария могат да бъдат безопасно лекувани в домашни усло­вия, но начинът на лечение трябва да е препоръчан от лекар. Повечето случаи на остра диария при бебе­тата и малките деца се дължат на вирусен гастроентерит и обикновено са краткотрайни. Като цяло при вирусен гастроентерипяр се налага предпис­ването на антибиотици. В същото време треска, повръщане и редки изпражнения могат да се ока­жат симптоми на други детски заболявания, като например среден отит, пневмония, инфекция на пикочния мехур, сепсис и менингит.

Тези заболявания изис­кват своевременно лечение с антибиотици. Децата с остра диария могат да получат тежко обезводня­ване, а това е много опасно за живота им. Затова, ако детето има такава диа­рия, непременно трябва да бъде прегледано от лекар. Той ще установи каква е инфекцията и ще назначи правилното лечение.

 

Грижи за моето бебе – кърмене:

 

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *