Премахнете излишното окосмяване у дома! Ето как!

Вижте как ще можете да премахнете излишното окосмяване в домашни условия!

Много дами се оплакват от това, че са прекалено окосмени – имат косми по цялото тяло, дори на места, където не е характерно една жена да има косми. Това е сериозен проблем, причините за които могат да бъдат много различни. На медицински език състоянието е познат като хирсутизъм и се характеризира с повишени нива на мъжките полови хормони андрогени в женския организъм, които нива са основните предпоставки за появата на излишно окосмяване.

Оказва се, обаче, че решение на проблема има и то е много по-близо до нас, отколкото сме предполагали. Става дума за приема на чай от мента.

Наскоро изследователи от университета „Сюлейман Демирел” в Турция са достигнали до откритието, че редовният прием на чай от мента намалява видимо излишното окосмяване при жени, страдащи от този проблем.

След серия от опити учените са достигнали до заключението, че приема на две чаши чай от мента е достатъчен, за да се нормализират нивата на въпросния хормон и да се стигне до край на появата на излишно окосмяване.

На този етап блокирането на мъжкия хормон в женския организъм ставаше чрез приема на орални таблетки, но учените са категорични, че чаят от мента е добра естествена алтернатива за справяне с излишното окосмяване.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *