ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Това са много ефикасни рецепти за лечение с коприва

Тези рецепти за лечение с коприва от народната медицина са много ефикасни! Копривата е безценна съкровищница от  витамини и минерали!

При проблеми с черния дроб и жлъчката

3 с. л. ситно нарязана млада коприва се заливат с 2 чаени чаши вряла вода. Оставят се да престоят 4 часа. Прецеждат се и получената настойка се приема в рамките на деня на малки порции.

При ангина, пародонтоза и стоматит

С настойка, приготвена по същия на­чин, както е описано по-горе, се плакне няколко пъти на ден устната кухина.

За изчистване на кръвта, при обрив и глисти

15 г ситно нарязани корени от копри­ва се сваряват в 1 чаена чаша вряла вода и се оставят да престоят 15-30 минути. Пие се от отварата по 2-3 с. л. 1 път на ден.

При анемия на бременните, при вторична и желязодефицитна анемия

1) Приема се по 1 с. л. на ден копривено брашно с мед. На 1 кг мед се вземат 200 г прах от копривени листа, които са набрани през май.

2) 5 г смес от листа от коприва и медуница (1:1) се залива с 1 л вряла вода и се вари в затворен съд 1 минута. Охлажда се и се прецежда. Приемат се по 100 мл 3 пъти на ден по време на хранене.

При болезнена менструация

Приема се по 1 ч. л. 3 пъти на ден пресен сок от коприва.

При обилна менструация

50 г листа от коприва се варят в 1 л гореща вода. От получения чай се пие по 1 чаена чаша 3 пъти на ден.

За лесно зачеване

2 г семена от коприва се изпиват с 1 чаена чаша вода. Той разширява пътищата, по които яйцеклетката се придвижва. (Вижте още и 8 погрешни схващания за плодовитостта )

За засилване на потентността

1 ч. л. ситно нарязани листа от коп­рива се смесват с 1 ч. л. ситно нарязан лук и 1 суров яйчен жълтък. Приема се по 1 ч. л. 3 пъти на ден.

Знаете ли, че…

Обтриването на тялото с коприва, практикувано от древни времена, има облекчаващ ефект при ревматични болки. Всъщност към мястото на контакт между кожата и растението се отправят бели кръвни телца, които стиму­лират локалното кръвообращение. Ефектът обаче е краткотраен, а паренето по кожата – не особено приятно.

 

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *