БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Какви опасности крие абортът?

  • Винаги има риск за жената да остане стерилна

Има ли опасност да се пробие матката, ако абортът се извършва от опитен хирург?

Валя Константинова – Перник

За аборта се гово­ри много, надълго и нашироко. Всяка жена знае, че е желателно абортите да се избягват по всички въз­можни начини. Но далидействително абор­тът е толкова опасен, както твърдят? Дали тази опасност не е преувеличена? Не е ли нужно да се докаже, че абортът се отразява вредно на женското здраве и на по-ната­тъшният живот на же­ната? Абортът е опе­рация като всяка друга и крие в себе си някакъв риск. Колкото и да е опитен един хирург, каквато и техника да притежава той, винаги са възможни грешки. И колкото по-груба е тази грешка, толкова по-тежко се разплаща за нея жената. Вие ни питате дали опитният хирург може да допус­не грешка и да пробие матката? Да, възможно е в тези случаи, когато шийката на матката се разтваря трудно и когато матката е доста изкривена. По време на бременност стената на матката е много рехава и са дос­татъчни незначителни усилия, за да се стигне дотам, че инструмен­тът лесно да пробие нейната стена и да проникне в коремната кухина. В такива слу­чаи, при появяване на вътрешен кръвоизлив, жената може да бъде спасена от смърт само от опитен хирург, кой­то, забелязвайки своя­та грешка, прекратява операцията и премина­ва към отваряне на ко­ремната кухина, за да отстрани увредената матка. Жената остава жива, но с цената на загуба на матката.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *