Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Спонтанния аборт – същност и видове

Загубата на бебе има дълбоко влияние върху родителите, което не е задължително да намалява, когато бебето е толкова малко и технически загубата се нарича спонтанен аборт.

Абортът е широко използван термин за загуба на плода при ранна бременност, който може да бъде преживян също и поради извънматочна бременност или прекратяване на бременност. Абортът е често срещан, изчислено е, че 20-25% от всички бременности завършват с загубата на бебето, най-вече чрез спонтанен аборт (някои спонтанни аборти могат да се появят много рано, още преди да открием, че сме бременни).

 

Какво е спонтанен аборт?
Спонтанен аборт се случва, когато матката изхвърля „продукта на зачатие“, преди двадесетата седмица от бременността. По-просто казано, това означава, че спонтанен аборт е непланиран край на бременността, преди бебето да живее самостоятелно.

Предизвикан аборт, е планирано доброволно прекратяване на бременността. Понякога предизвикването на аборт е необходимо поради медицински причини и здравословни проблеми на майката или бебето.

Задържан аборт (missed) е медицински термин, използван, когато плода умира, но се задържа в матката и организмът продължава да отделя хормони. Жената се чувства бременна и по нищо не може да предположи какво се е случило.

Синдромът „Кухо яйце“ се наблюдава, когато има оплождане, зиготата успешно се е имплантирала, но ембриона не се развива.

Непълен аборт е, когато някои тъкан остават в матката.

Раждане на мъртво дете се определя като загуба на плода, който не показва признаци на живот след раждането и е поне на 20 седмици от бременността или има 400 грама тегло при раждането.

Неонатална смърт е смъртта на дете, което живее от раждането до 28 дни след него.

Опасения от спонтанен аборт може да има, когато се появи вагинално кървене в продължение на няколко дни или седмици. Количеството загубена кръв може да варира значително. Ако се появи кървене е важно да се консултирате с лекар. С напредването на бременността тялото на майката произвежда по-голям от снабдяване на кръв за бебето. Внезапната загуба на част от този кръвта и понякога появата на силна болка може да бъде много изтощително и плашещо за жените и техните партньори.
Предпоставките за спонтанен аборт може да доведат такъв, въпреки че, ако симптомите се прекратят бременността може да продължи.

Ако спонтанния аборт възниква преди седмата седмица от бременността, кюртаж (абразио) може да не бъде необходим. От друга страна, ако една жена има пропуснат аборт или непълен аборт, кюртажа се извършва за премахване на всички тъкани, които са останали в матката.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Спонтанния аборт – същност и видове

  1. Pingback: Втори шанс за бременността | Лекува нет

  2. Pingback: Какви опасности крие абортът? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *