Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кръвната група има връзка с анемията

Болните с анемия трябва да се изследват, докато се открие истинската причина за заболяването. Много често именно ане­мията е един от първите признаци на злокачествено заболяване. Тя настъпва, без да е имало кървене или видима причина. Тази анемия не е просто желязодефицитна, тя си има специфика, която насочва лекарите към търсене на източника й.

Най-чести са анемиите при тумори на стомашно-чревния тракт и гениталиите, а също и при белодробните тумори. Тежко изразената анемия при всички локализации може да бъде лош прогностичен признак. Лечението й става с кръвопреливане, благодарение на което може да се продължи с други терапевтични методи.

Обикновено се смята, че страдащите от анемия са бледи, но умерената анемия не променя цвета на лицето.

След стабилизиране на пациента и повишаване кръвните стойности на хемоглобина е необходимо да се приемат предпи­сани от специалист медикаменти. Бременността може да пре­дизвика желязодефицитна или мегалобластна анемия с недостиг на фолиева киселина. Като профилактика трябва да се приемат храни, богати на витамин A, В6, С и Е, фолиева и пантотенова киселина, флавоноиди, желязо, манган, цинк и незаменими мастни киселини.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *