Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 любопитни факта за теглото ти! Виж ги!

Ето какво е добре да знаете за собственото си тяло и тегло!

1. Теглото е генетично обусловено – когато за първи път учените се натъкнали на гена, от който зависи теглото, те го нарекли „дебел” ген. Въпреки че тогава се отнасяло за клинични плъхове, години по-късно се потвърдило, че същият ген може да бъде открит и при хората. При тези, при които той е налице, рискът от диабет и затлъстяване е в пъти по-голям.
2. Метаболизмът обаче може да се променя – при закръглените хора мастните клетки преминават през метаболитни промени. В резултат на това горенето на мазнини е по-трудно. Но това може да се промени, като тайната е честите хапвания в малки количества.
3. От стрес се дебелее – това твърдение, което редовно чуваме, съдържа в себе си голяма доза истина. Освен че стресовите ситуации ни карат да ядем повече, в тялото се отделя и хормон, отговорен за натрупването на мазнини в областта на корема.
4. Теглото ви в голяма степен зависи и от това с какво се е хранила майка ви по време на бременността. резултатите от проведено наскоро изследване показват, че ако бременната жена се е хранела предимно със сладкиши и богати на въглехидрати храни, то детето й ще е склонно към напълняване.
5. Ако спим повече, по-лесно отслабваме. Доказано е, че наспиването е сред основните предпоставки за справяне с излишното телесно тегло.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *