ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Сънотворните не предизвикват рак и внезапна смърт

  • Вярно е. Не е открита никаква причинно-следствена връзка между приема на тези лекарства и увеличаване риска от смърт.

Изследване на британски учени, посветено на евенту­алното влияние на приема на сънотворни средства за раз­витие на ракови заболявания и внезапна смърт, разбуни духовете. Под термина съ­нотворни средства хората разбират онези лекарства, които се приемат вечер, за да може човек да заспи по-лесно и да спи спокойно. Казано на медицински език, сред тях има много и различни лекарствени вещества – хиноптици, транквиланти, антидепресанти, невролептици, успокояващи препарати и т.н.

НЕ БИВА ДА СЕ ПРАВЯТ НИКАКВИ ПРИБЪРЗАНИ ИЗВОДИ

За какво конкретно и за какви лекарства говорят бри­танските учени? Какво може да се приема спокойно и какво – много предпазливо? В каква степен е оправдана такава предпазливост? Дали повише­ният риск от смърт при тези хора действително е свързан с приема на транквиланти? Или това просто е свързано с намаляване на защитните сили на организма заради депресивните състояния и некачествения сън?

Виждате колко много са въпроси­те, на които дори авто­рите на раз­работката, вдигнали тол­кова шум, не мо­гат да дадат дос­товерен отговор. Те не го знаят. Още повече, че ако тяхната статия се прочете по-внимателно (публикувана е в списание „Бритиш медикъл“), то съвсем лесно може да се види предупреждение за това, че не е открита никаква причинно-следствена връзка между приема на тези лекар­ства и увеличаване на риска от смърт. Затова не бива да се правят никакви прибързани изводи, още по-малко – да се паникьосват хората по този повод.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *