Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Успокояващите и сънотворните хапчета водят до преохлаждане

Температурата на тялото спада под нормата, заради диети или има и друг вариант. Вие добре си похапвате и дори се поглезвате понякога: шоколадче, бонбони, сладолед, десерт- чета с крем – въобще все неща, които обичате и не се лишавате от тях. Но температурата се е понижила, спад­нала е под нормата и не желае да се повиши. Тогава какво да правим?

Спомнете си дали не сте злоупо­требили с таблетките? Ако пиете такива, разбира се. Защото някои ле­карствени препарати също могат да станат причина за хипотермия. Сред основните причинители на този про­блем са седативните, т.е. успокоява­щите средства, антидепресантите и сънотворните. Всички те въздействат на нашата централна нервна система и в определена степен потискат нейната работа. Тези препарати затормозяват съкращаването на рецепторите, реагиращи на студеното. В крайна сметка тези рецептори не усещат, не чувстват, че е време да се сгря- Ц ват. Не се появява треска и тем­пературата на тялото, вместо да се повиши, точно обратното – слиза надолу.

Ако откриете, че развивате хи­потермия, прекратете приема на всякакви успокояващи и сънотворни препарати. Температурата на тяло­то ви ще се нормализира веднага щом изтече въздействието на последното изпито хапче. Обикновено това става след един ден.

И по-нататък се постарайте да не се занимавате със самолечение. Оста­вете се в ръцете на вашия личен или лекуващ лекар. Нека той ви подбира лекарствата.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Успокояващите и сънотворните хапчета водят до преохлаждане

  1. Pingback: Злоупотребата с медикаменти крие сериозна опасност | Лекува нет

  2. Pingback: Сънотворните не предизвикват рак и внезапна смърт | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *