Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Недостигът на холестерол също е опасен за здравето

Да. Вярно е. Ниското ниво на липопротеините с висока плътност (добрият холестерол) увеличава ри­ска от загуба на памет и развитие на слабоумие в напреднала възраст

Повишеното ниво на холестерола вреди на здравето ни. Това го знае всеки човек. Обаче сьс сигур­ност са малко тези, които знаят, че и недостигът на холестерол в организма също влияе негативно на здравето.

В нашия организъм холестеролът не се намира в чист вид, а във формата на съединения с белтъчини­те. Те се наричат липопротеини и се делят на две групи – липопротеини с висока и с ниска плътност. Поне­же тези две групи се различават помежду си, те по различен начин въздействат и на организма. Така например високото съдържание на липопротеини с висока плътност може да предизвика проблеми със сърцето и дори инфаркт. Обаче американски медици стигнали до извода, че тези съединения имат и едно положително свойство: когато нивото на тази група липопротеини е ниско, това съществено увели­чава риска от загуба на памет и развитие на слабоумие в преклонна възраст. Т.е. повишеното им ниво предпазва от тези неприятни въз­растови прояви.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *