Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Най-добрата диета за диабетици

Диетата играе много важна роля в живота на диабетиците. Правилната диета може да помогне много в лечението на диабета. Едни от най-полезните храни за диабетиците това са зеленчуците без значение дали са пресни, замразени или консервирани. Затова е много полезно да се знае кои зеленчуци са най-полезни за хората страдащи от диабет. Полезните зеленчуци за хората страдащи от диабет може да се разделят на две групи. Първата група съдържа зеленчуци, богати на въглехидрати и калории и затова те са полезни, защото влияят благоприятно на кръвната захар. Втората група съдържат зеленчуци с ниско нива на калории и малко количество въглехидрати, въздействието им върху кръвната захар също е от значение. Ако страдате от диабет трябва да включите в диетата си следните зеленчуци:

  • Спанак – този зеленчук е пълен със желязо, фолиева киселина, витамин К и бета каротин. За по-добри резултати е най-добре да се стремите да консумирате пресен спанак.
  • Зеле – този зеленчук трябва да бъде включен в диетата на хората страдащи от диабет, защото е богат на витамини К и С, както и на антиоксиданти, а те са много полезни при диабетиците.
  • Броколи – един от най-добрите зеленчуци за диабетици, богат на витамини С и А, фолиева киселина и бета-каротин.
  • Краставица – много полезна за диабетици. Този зеленчук е с ниско съдържание на въглехидрати и също така е богат на витамин К и витамин С.
  • Сладки картофи – те са най-полезната и здравословна храна за хората страдащи от диабет. Богати са на калий, фибри, витамини А и В.
  • Домати – те са полезни, защото са богати на калий, фибри и витамини А и С, също така са с ниско съдържание на въглехидрати и калории. Доматите съдържат ликопен, който е мощен антиоксидант предпазващ организма от рак на простатата и сърдечни заболявания.

Както се вижда плодовете са богати на много полезни вещества, които помагат за предотвратяването на различни заболявания. Важно е да знаете, че ще са по-полезни за здравето ви, ако ги консумирате в сурово състояние.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *