ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

4 заблуди за хляба, на които всички вярваме!

Свикнали сме – първото нещо, което правим, когато искаме да отслабнем или да се разтоварим, е да изключим хляба от менюто си, защото го възприемаме като нещо вредно! Истината обаче е различна! Ето кои са и най-честите заблуди за хляба и неговата консумация, на които всички ние вярваме!

Хлябът не е полезен, вреден е! Чува ме го от всички посоки, а на практика хлябът е една от най-функционалните и полезни храни, на ползите на която човек може да се радва. В състава му в балансирани количества се съдържат белтъчини, мазнини и въглехидрати, като едновременно с това носи на организма изобилие от полезни вещества!
Хлябът предизвиква напълняване! Погрешно! От хляба не се пълнее, пълнее се когато количеството на консумираните калории е по-голямо от това на изразходваните. Така че ако хапвате балансирано, в разумни граници и най-вече се съобразявате с индивидуалната потребност от калории на собственото си тяло, то не можете да се притеснявате от напълняване!
Хлябът съдържа сол, много сол! На практика в 100 грама от хляба, който и аз, и вие купувате, се съдържа около 1 грам готварска сол. Дневната норма сол за здрав човек е 15 грама.
Хлябът е целият химия! Какво точно се разбира под това заключение малцина могат с точност да кажат. Но факт е, че ако хлябът се произвежда по стандартната технология, в него има брашно, сол, мая и вода и нищо повече.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “4 заблуди за хляба, на които всички вярваме!

  1. ива каза:

    Ами като си купувате евтин хляб не може да очаквате нещо различно от химия.Най-големите производители на хляб са най-големите измамници.Моят мъж прави хляб в един средно голям към малък хлебозавод.Аз лично съм присъствала на процедурата по смесването на съставките и знам какво има вътре.Брашно,мая,сол,вода е по малко от 400 грама подобрител на 100-200 кг брашно.Така че просто намерете място където продават такива производители и не обобщавайте всичкия хляб под един знаменател.

  2. А каза:

    И КОЛКО СА ТЕЗИ, КОИТО ПРОИЗВЕЖДАТ ХЛЯБА ПО СТАНДАРТНА ТЕХНОЛОГИЯ? СПЕЦИАЛНО НАРЯЗАНИЯ ХЛЯБ СИ Е ЧИСТА, АМА СЪВСЕМ ЧИСТА ХИМИЯ! КОГАТО СИ ЯЛ ИСТИНСКИ ДОМАШЕН ХЛЯБ И ПОСЛЕ ХАПНЕШ ОТ ТОЗИ НАРЯЗАНИЯ ВСЕ ЕДНО ЯДЕШ ТРЕВА, ВСЕ ЕДНО Е НЯКАКЪВ ХИМИЧЕН ЗАМЕСТИТЕЛ НА ХЛЯБА!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *