Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Внимавайте с разтворимите прахчета против грип!

Здравейте, опасно ли е да се пият лекарства, съдържащи ибупрофен? Наскоро прочетох, че честата им употреба може да причини дори смърт!?

Камелия Ангелова – Сливен

Оказва се, че лекарствата с ибупрофен и разтвори­мите прахчета могат да доведат до смърт. В сезона на настинките и грипа много хора се разболяват и повечето от тях още при първите симптоми приемат Лекарства, които сами си предписват. Сред медика­ментите, които приемаме без лекарско предписание ф без да знаем конкретната максимална дневна доза, са аспирин, парацетамол и всички прахчета с витамин С и парацетамол, които аптеките предлагат.

Не прекалявайте с прахчетата против настинка!

Много често, за да облекчим симптомите на настинка и грип като отпушване на носа или поту­шаване паренето в гърлото, прибягваме до първите разтворими в гореща вода прахчета, които имаме в наличност вкъщи или аптекарката ни е предложила, заедно с таблетка парацетамол те може да се ока­жат опасна за здравето на човек комбинация. Аспи­ринът също е сред болкоуспокояващите, който може да доведе до неприятни странични вредни ефекти върху човешкия организъм. Активната му съставка ацетилсалицилова киселина е препоръчителна само За пациенти със сърдечносъдови заболявания, но не и за онези, които искат просто да постигнат болкоуспокояващ ефект.

Фармаколози от Германия искат спешно да се Въведе ограничение при продажбата на болкоуспоко­яващите парацетамол, аспирин и други лекарствени продукти, които съдържат ибупрофен. Ако надвишим дневната им максимална доза или ги приемаме начесто, или известно време постоянно, се оказва, че те могат да доведат до смърт, която няма да настъпи веднага, а ще бъде предшествана от бавна и мъчи­телна агония.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *