Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Всяка година средната продължителност на живота расте с два месеца!

Някои от читателите на в. „Доктор“ вероятно си спомнят един много интересен материал за стареенето, който пуб­ликувахме преди повече година и половина. Тогава ви запознахме с мнения­та на трима световно­ известни учени в тази област, един от тях дори Нобелов лауреат – проф. Люк Монтание от САЩ, д-р Жерар Салама, Прези­дент на Международната асоциация по медицински изследвания В областта на стареенето и акад. Константин Судаков от Международната академия на науките.

В днешния брой ще би предложим последните коментари на един от тях – д-р Жерар Салама, публикувани в „Новая газета“ само преди няколко дни. Нека напомним, че той е кавалер на Ордена на Почетния легион, хирург гинеколог. Надяваме се да ви бъде интересно какво ново има да ни каже д-р Салама, а и няма какво да крием – всеки от нас иска да остане по-дълго време млад и жизнен.

Вече се промени и по­нятието „старост“. Така твърди ученият, аргу­ментирайки се с цифри с показатели: „Сега във Франция живеят 15 хиляди столетници – казва той. А след 40 години ще бъдат 150 хиляди. Значи се е про­менило самото понятие „старост“.

По принцип не е възмож­но да се промени биологическият цикъл. Но в по­следно време се забелязва увеличаване продължител­ността на живота. Всяка година средната продъл­жителност на живота на­раства с два месеца. Днес човечеството трябва да се замисли над проблема комфортна старост. Това е по-важният отговор на въпроса защо стареем. На никого не му е нужно да доживее до 100 години по-точно да се дотътри до 100 години заедно болестите си.

Клетките „ръждясват” от свободните радикали!

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *