Вижте основите на балансираната диета срещу целулит

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Целулитът се появява под въздействието на различни фактори!

За появата на целулит от значение са разнообразни фактори – като започнем от липсата на движение, през стреса, та до нездравословните храни. Генетичната предразположеност също оказва влияние. В крайна сметка се получава, че дори да полагаме усилия в едно отношение, често допускаме грешки в друго и ефектът е един и същ – портокалова кожа.
Затова сега ще ви обърнем внимание на това как е добре да се храним, за да не се превърне небалансираната диета в основна предпоставка за появата на целулит.
Да, наистина, по всяка вероятност ще трябва да се лишите от някои от любимите си храни и да комбинирате този отказ с повече движение и спорт, но в крайна сметка резултатите си струват.
Като за начало, трябва да изключите от менюто си чипса, мазните пържени храни, сандвичите. Това се отнася както за жените, които имат проблеми с килограмите, така и за слабите, защото целулитът не подбира.
И все пак не бива да залагаме на прекалено строга и ограничаваща диета, защото тя няма да ни помогне да се справим с портокаловата кожа.
За препоръчване е меню, съставено от фасул, пресни плодове и зеленчуци, още макарони и кафяв ориз. Добре е да включите и нискомаслени млечни продукти към храната си, както и постно месо и риба.
За да си набавя тялото ви мазнини и за да има енергия, трябва да хапвате редовно тиквени семки и ядки.
Добре е като цяло да заложите на естествената храна, която е с максимално просто приготвяне. И в същото време – да забравите за продуктите от бяло брашно, за рафинираната захар, за мазното месо, защото в обратен случай никога няма да се справите с целулита.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *