Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ползи за здравето от силиций

Силицият има много ползи за човешкото здраве. Той не само води до укрепване на съединителната тъкан и костите, а е и полезен за косата, ноктите и кожата. Силицият помага при предотвратяването на атеросклероза, безсъние, кожни заболявания и туберколоза.

Силицият е вторият най-разпространен елемент в земната кора и е един от най-важните елементи използвани във високотехнологичните устройства и полупроводници. Той присъства в тялото под формата на етер. Симптомите на недостиг на силиций в организма са доста очевидни. Заедно със слабото развитие на костите недостигът на силиций води до изтъняване на косата, чупливост на ноктите, образуване на бръчки и стареене на кожат.

Храните в които се съдържа силицият са ябълки, зърнени храни, сурово зеле, фъстъци, моркови, лук, краставици, тиква, мед, риба, нерафинирани зърнени храни, овес, бадеми и портокали. Силицият играе важна роля за растежа и поддържането на ставите и костите. Той е важен за гъвкавостта в костите и увеличава по бързото им зарастване при фрактури и счупвания.

Силицият играе важна роля в защитата срещу много болести като туберколоза и други, които са свързани с лигавиците. Помага и за по-бързото оздравяване, ако имате фрактури на костите. Силицият предпазва също така и от атеросклероза. Най-новите изследвания показват, че използването на силициеви добавки възпрепятства образуването на вредни плаки по кръвоносните съдове причина за атеросклерозата. Този елемент помага и за възстановяването на ликавицата на дихателните пътища, когато тялото страда от дехидратация.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *