Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Костно-ставната туберколоза може да изкриви гръбначния стълб!

Мой близък има костна туберколоза. Беше диагностициран, докато лежеше в болница за друг здравословен проблем. Интересува ме какво трябва да се направи сега? Къде трябва да отиде, за да продължи лечението си, което започна в болницата, но скоро го изписват? Какво е лечението и дали е ефикасно, защото четох, че това заболяване вече е резистентно на повечето лекарства? Надявам се да получа отговор от лекар-специалист.

Ваня Кучета – София

В миналото се смяташе, че костно-ставната туберкулоза е заболяване на детската и юноше­ската възраст, но през Втората половина на века се промени съотношението на боледуващите Въз­растови групи. Голяма роля за това изигра общото здравословно състояние на хората и повишените грижи към гледането и храненето на децата. През последните години обаче се забелязва тенденция към увеличаване на заболеваемостта от туберку­лоза, вкл. и от костно-ставната. Усложненията от нея са различни. Образуваната специфична и неспецифична тъкан, характерна за заболяването, впоследствие може да започне да се разпада и ставата се изпълва с гной. В резултат на този процес може да се наруши храненето на хрущяла и ставните повърхности. При засягане на костите на гръбначния стълб може да настъпи деформация. Това води до нарушения във Вътрешните органи, до изменения и влошаване на тяхната функция.

При засягане на ставите може да се стигне до ограничаване ц невъзможност за движения. В напреднали случаи се откриват фистули.

ВНИМАНИЕ!

Лечението на костно-ставната туберкулоза е общо и локално. Включва хранене, химиотерапия, обездвижване на засегнатата става. Локалното лечение е насочено към преодоляване на счупванията, обездвижване с гипс. При възрастните е за предпочитане операцията.

Материалът е от в-к „Доктор”

ИЗБЕРЕТЕ НАЙ-ПОДХОДЯЩИЯТ МАГНИТЕН ПРОДУКТ ЗА ВАС, АКО СТРАДАТЕ ОТ ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ОПОРНО-ДВИГАТЕЛНАТА СИСТЕМА

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Костно-ставната туберколоза може да изкриви гръбначния стълб!

  1. Pingback: Ползи за здравето от силиций | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *