Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо таралежът има бодли?

Симпатичното животинче е доста загадъчно – трудно можете да го срещнете в гората, още по-трудно – да го пога­лите, защото при съмнение за заплаха веднага се наежва. Бодлите на таралежа всъщност представляват видоиз­менена козина и те са единствената му защита от хищните животни. С малките си размери не може да се съпротивля­ва дори на куче, камо ли на вълк или лисица, но когато се наежи и свие на кълбо, образува една гъста и непробиваема броня около себе си.

Природата не е била много милостива към дребното животинче, защото бодливото му снаряжение е доста тежко, независимо че бодличките отвътре са кухи. Това е причината таралежът да се дви­жи бавно и тромаво и когато усети, че някой го е надушил, да се спасява, като кривва в шубрака, а не да тича бързо като заека. Впечатлението, че из­ползва бодлите си да си пренася ябълки, круши и гъби до скривалище­то си, е създадено от приказките за горските животни, където Ежко Бежко е чест герой.

Знаете ли още, че…

Камилата има способността да си повишава телесната температура, за да стане по-висока от околната и така се чувства добре дори и в най-голямата горещина. Човешкият организъм няма подобен естествен начин за терморегулация.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *