ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Защо очите понякога са с различен цвят?

                                                                                                                 Дали сме светлооки или тъмнооки се определя от количеството пигмент и кръв в съдовата обвивка на окото, които се смесват. При някои хора обаче се получава разлика в окраската на ириса на двете очи, и този феномен се нарича хетерохромия. Дължи се на недостиг или излишък в пигментацията и се среща не само при човека (по-засегнати са жените), но и при животните, най-често при котките. Зрението не се нарушава от различното оцветява­не на ириса.

Хетерохромията може да е вродена или придобита след хронично възпаление, при което стромата и ирисовият пигментен епител атрофират и ирисът изсветлява. Наблюдават се два вида на тази аномалия – пълна и частична. При пълната хетерохромия цветът на едното око е съвсем различен от цвета на другото, докато при частичната в едното око се съчетават два различни цвята. Частичната е много рядък случай – 4-ма на 1 милион души.

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *