Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лумбагото често се случва при млади хора

Лумбагото се определя като лека до тежка болка или дискомфорт в областта на долната част на гъба. Болката може да бъде остра или хронична. За хронично се смята болката, която продължава повече от три месеца. Лумбагото често се получава при млади хора, чиято работа е свързана с физически усилия, не е рядкост и при хора в пенсионна възраст. В по-голяма част от пациентите е невъзможно да се идентифицира точната причина за появата на болката. В 25 на сто от случаите обаче може да се установи причината за болката. Често тези пациенти страдат от артрит, сколиоза, пролапс на междупрешлените дискове и по-рядко поради тумори и инфекции.

Симптомите на лумбагото са:

  • Болка в долната част на гърба, която понякога преминава през бедрата и прави движенията много болезнени и затруднени.
  • Ограничения в движението на гръбначния стълб – особено при навеждане напред и облягане.
  • Спазми на мускулите на гръбначния стълб, които много често са причина за схванат гръб.
  • Силните болки предизвикани от лумбагото може да предизвикат накланяне на тялото на една страна и промяна в позата или накуцване.
  • Понякога болката може да е придружена от изтръпване или скованост в гърба. Това се нарича ишиас.
  • Ако изведнъж разберете, че не сте в състояние да контролирате сами пикочния си мехур, движенията на червата, областта на долната част на гърба или краката тогава незабавно се обърнете към лекар за да ви прегледа и да ви предпише лечение.

Какво може да направите у дома за облекчаване на болката:

  • Използвайте болкоуспокояващи, като например ибупрофен и мускулни релаксанти. Обезболяващите трябва да се приемат през целия ден в продължение на няколко дни, а не само когато болката е нетърпима.
  • Трябва да лежите на твърда повърхност, ако това ви е възможно и да плувате в топъл басейн поне два пъти седмично.
  • Избягвайте да се навеждате и да седите на ниски столове.

Ако болките в гърба ви продължават по-дълго време трябва да се консултирате с вашия личен лекар. Много хора смятат, че лечението от физиотерапевт ще им помогне, но това лечение помага дамо временно като облекчава симптомите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *