Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Акупунктурата помага за облекчаване на болките в гърба

Болките в гърба не само ограничават мобилността на един човек, но и може да окажат негативно влияние върху цялостното качество на живот на хората с такива проблеми. Винаги хората с хронични болки в гърба търсят начин да живеят по-добър живот. Опция за това може да бъде хирургията, но тя не винаги може да избави човек напълно от болката. Друга опция е вземането на обезболяващи лекарства, но човек може да се пристрасти към тях, а и често има много странични ефекти. Ето защо много хора търсят алтернативни методи за лечение на болките в гърба.

Една от най-популярните терапии в днешно време е акупунктурата. Много изследвания са доказали, че тя не носи само временно облекчение, а наистина помага. Едно проучване във Великобритания показва, че от 1000 участници в терапия с акупунктура за болки в гърба половината са спрели болкоуспокояващите след шестмесечен курс. От друга страна, само около една четвърт от пациентите използващи конвенционална медицина са забелязали някакво подобрение в гърба си.

Акупунктурата е терапия на традиционната китайска медицина и работи чрез определени меридиани, с които се правят опити да се лекува дисбаланса на енергийния поток в тялото. Смята се, че с помоща на поставени игли по меридианите на тялото енергията „чи” ще започне отново да тече гладко по тялото. Смята се също така, че акупунктурата стимулира кръвообращението и подобрява притока на кръв към отделните части на тялото.

Методите на акупунктурата за лечение на болки в гърба включват електростимулация извършваща се с помоща на вендузи. Те се поставят по тялото и помагат за стимулиране на енергията му. Лечението с акупунктура обикновенно трае около половин час и не е много болезнено. Трябва да знаете, че е добре да посещавате само лицензирани акупунктуристи, които да използвата стерилни игли за лечение, тъй като лошата хигиена и неправилното поставяне на игли може да доведе до различни нежелани странични ефекти.

Вижте как се прави акупунктура при болки в гърба:

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Акупунктурата помага за облекчаване на болките в гърба

  1. Pingback: Как да облекчим нежеланите реакции при химиотерапия? | Лекува нет

  2. Pingback: Лумбагото често се случва при млади хора | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *