Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Майчината кърма е богата на антиоксиданти

В околната среда непрекъснато се образуват свободни радикали като крайни продукти на различни производства – от изгорелите газове на автомобилите, до много химични и  физични реакции, замърсяващи и влияещи на околната среда.

Радикалите са енергично нестабилни молекули /т.е. високореактивни/, които влияят негативно върху протичането на множество химични и биохимични реакции в организма. Свободните радикали може да предизвикат верижни реакции, в резултат на което се образуват нови и нови свободни радикали. Тези нестабилни частици може да предизвикат разстройство в клетъчните функции, протеините, липидите и клетъчните мембрани.

Една от най-незначимите стъпки в еволюцията е когато едни организми си създадат защитна система срещу кислорода. Въпреки, че съществуват в природата милиони години, токсичните ефекти на кислородните радикали са открити от медицината преди 100 години.

Свободните радикали се съдържат както във въздуха и водата, така и в консервантите в хранителните продутки, пестицидите, цигарения дим. Човешкият организъм непрекъснато е изложен на въздействието на различни токсични вещества включително и свободни радикали.

Витамините Е, С и особенно бета каротин са група витамини, всеобщо известни като антоксиданти. Майчината кърма също съдържа антиоксиданти и затова е добре бебетата да се кърмят колкото е възможно повече за да може децата да набавят нужните си антиоксиданти. Ако майката няма кърма то много компании напоследак произвеждат млечни продукти богати на бета каротин, които са много полезни за бебето ви. Бета каротинът е най-известен със свойствата си на естествен антиоксидант и провитамин А. В организма той спира процесите на образуване на свободните радикали и предпазва ненаситените мастни киселини от оксидиране и превръщането им в мастно-киселинни радикали.

В последно време учените осъзнават и оценяват безспорното влияние на антиоксидантите върху организма и здравето на човека  и необходимостта им от присъствието в храната ни. Това се доказва от постоянното внедряване в практиката на продукти, съдържащи бета-каротин.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *