Лекар назова лекарства, които трябва да се приемат в изправено положение

Д-р Александър Мясников засегна темата за правилния прием на някои лекарства

лекарства

На първо място той отбеляза, че тези лекарства трябва да бъдат взети, независимо по кое време, място или с каква напитка. Основното е да се приемат. „Има различни техники за увеличаване на усвояването им. Например желязото – всяка четвърта жена е с желязодефицитна анемия, тези, които имат нисък хемоглобин и феритин, на всички им казват: пийте желязо. Напомням, че се усвоява само от месо, риба и вътрешности. Не се усвоява от зеленчуците и плодовете, дори и да се съдържа там. Чаят, танините, билките забавят усвояването. Но това, което помага за усвояването, е портокаловият сок. Следователно всеки, който приема желязо през устата, трябва да го приема с портокалов сок. Той рязко повишава усвояването на желязото“, обясни Мясников.

Д-р Александър Мясников

Има такива лекарства – бифосфонати

Това са средства за укрепване на костите. Те забавят измиването на калция. И те често се използват от хора на възраст 65+, тъй като имат различна степен на костна загуба, дори остеопороза. Не всички от тези лекарства, но някои от тях, могат да бъдат силно дразнещи за хранопровода. „Затова ги пийте само докато сте прави. Пият се в изправено положение – не седнали, не и легнали. След като изпиете, не лягайте 30 минути, в противен случай, ако легнете, те ще доведат до изгаряне на хранопровода. Това не се отнася за всички, но за някои от тях. Това им свойство е известно и трябва да се помни“, отбеляза Мясников.

В този смисъл, бифосфонати и изобщо всякакви средства за укрепване на костите, трябва да се взимат, докато сте прави. След това може да си направите разходка, леко почистване на къщата и изобщо каквато и да е дейност, която ще ви държи в изправено положение.

Болкоуспокояващите лекарства трябва да се приемат по различни начини

Ако е болката е еднократна, вземете едно хапче веднъж и това е. Но ако се повтаря, е необходим курс от 5-7 дни. В крайна сметка това не са болкоуспокояващи, а нестероидни противовъзпалителни лекарства. И в този случай те дразнят стомаха, той се нуждае от допълнителна помощ под формата на лекарства, с активна съставка, завършваща на -празол. И, разбира се, не можете да превишавате дозата.

Трябва да сте по-внимателни с нитроглицерина

Ако го давате на човек за първи път по време на пристъп, кръвното му налягане може да падне и да се развие силно главоболие. Тези, които не могат без такова лекарство, например, ако човек има хронична ангина пекторис и не са поставени стентове, трябва да приемат лекарството преди атаки. Например, ако пациентът знае, ако усеща, че се чувства зле, когато излиза навън, трябва да вземе хапче още на входната врата, преди да се качи в асансьора, съветва лекарят.

Също така е важно да се има предвид, че някои видове антибиотици водят до повишена фоточувствителност. Тази подробност е от значение по време на летния сезон.

Защо не може да се комбинира алкохол и антибиотици

Всеки знае, че алкохолът е несъвместим с приема на лекарства. Малко хора обаче са наясно, че пиенето на алкохол по време на прием на антибиотици може да доведе до тежък махмурлук.

Много факти говорят за недопустимостта на едновременната употреба на алкохол и наркотици.

Първо, алкохолът, като много мощен диуретик, може да подобри екскрецията на полезни вещества, което ще намали ефективността на антибиотика

Алкохолът може също така да попречи на полезното вещество на антибиотика да се комбинира с необходимите протеини и други органични вещества или да забави елиминирането на продуктите от разпада на антибиотиците, от които тялото вече не се нуждае. Това може, наред с други неща, да допринесе за появата на непредвидима алергична реакция.

Второ, както антибиотиците, така и алкохолът имат потискащ ефект върху черния дроб

Някои антибиотици блокират производството на алкохолна дехидрогеназа, която се предполага, че помага за окисляването на алкохола до кетони и алдехиди. Съответно, той не разгражда напълно етиловия алкохол и неговите метаболити се натрупват в тялото. Следователно добавянето на алкохол към антибиотик удвоява или утроява острия удар върху чернодробната тъкан. Алкохолният махмурлук, разбира се, също ще бъде по-тежък – тялото е отровено и преживява катастрофа.

Трето, ако човек започне да приема антибиотици, явно има сериозна причина за това

Това означава, че в тялото вече се случват някои болезнени процеси. Алкохолът ще помогне за намаляване на имунитета, който в този момент е толкова необходим за борба с болестта.

Следователно, определено има много повече доказателства, от които разбираме, че антибиотиците са несъвместими с алкохола.

Ако сте болни, по-добре е да се въздържате от алкохола

И ако не можете да оцелеете без алкохол, докато приемате курс на антибиотици, който обикновено продължава 7-10 дни, тогава трябва да помислите дали случайно нямате проблеми с алкохолната зависимост.

Източник: ayzdorov.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *