Това не е шега: Кажи ми какво обичаш да ядеш и ще ти кажа какъв е характерът ти

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Каква е връзката между характера на човека и любимата му храна? Ние понякога чуваме исканията на тялото ни за това, от което то се нуждае във всеки конкретен момент.

На пръв поглед този въпрос изглежда смешен. Но много експерти, не само в областта на медицината, психологията, но и в самата креативност на храната – кулинарията, ще ви кажат друго. А именно, че всяка област, всеки сезон, всяка конкретна ситуация изисква своето. Включително и кулинарни решения или предпочитания.

Може би са просто предпочитания, защото… Ние имаме вътрешна интуитивна връзка с тялото си. Понякога се вслушваме и понякога чуваме молбите му, отправени към нас, за това от какво организма ни има нужда в конкретния момент.

И така – каква е връзката?

В крайна сметка човек живее в двойствен свят. В свят, в който има положително и отрицателно, ляво и дясно, правилно и грешно значение, решение, мнение. Все пак той се стреми към идеала, към своята цялост, към хармония. А храната е тук само като част от външния свят, който човек поглъща. С помощта на физиологията си прави това сам всеки път, когато храната му служи като това допълнение към цялото, като лек за нашето човешко несъвършенство.

Помните древната поговорка: Кажи ми какво ядеш и ще ти кажа кой си… Ето защо, ако човек е развил определени вкусови предпочитания, може би си струва да се замислим и за неговия характер. Или ако вкусът на човек, дневният му комплект на продукти се промени драстично, тогава този симптом може да разкаже много. От факта, че човек е решил да започне нов живот, променил е работата си, променил е мирогледа си, до развитието на соматично заболяване.

В края на краищата всеки хранителен продукт има своя история и свой характер, свои свойства. И когато постъпи в човешкото тяло, всеки път ни подтиква да извършваме определена и много специфична работа върху себе си, върху нашата същност. И така:

Какви са любителите на млечни продукти?

Това е доста пъстра тълпа, защото… и млечните продукти са много широка категория  – от мляко до различни сирена. Млякото за човека е първата храна, която получава от майка си. Когато се случва храненето, едновременно с него се случва и общуването. В него майката или друг близък човек (защото нека не забравяме и тези хора, които са израснали на изкуствено адаптирано мляко) дава нежност, грижа, привързаност, любов и сигурност. Затова млеколюбителите са чувствителни и раними хора. Те ценят комфорта, безопасността, вниманието, нежността и имат нужда от тях.

Киселото мляко и кефирът също са млечни продукти. Наблюденията обаче показват, че любителите на ферментирали млечни продукти са много независими, активни хора. Те обичат да държат всичко под контрол и са способни да ръководят твърдо.

Любителите на зеленчуците

По правило тези хора са съвестни, замислени и сериозни. Те са целеустремени, амбициозни и имат добра кариера. Това са силни хора, поради което може би рядко проявяват агресия. Те обичат да постигат целите си мирно, чрез преговори и търсене на компромис. Те са любознателни, грижат се за здравето си, ценят и обичат живота.

Отделно трябва да се категоризират вегетарианците и по-стриктните вегани, защото…

Сериозните, честни и на пръв поглед непретенциозни вегани имат много строги изисквания към храната си. И се оказва, че постоянно изискват специално отношение към себе си. Това добре го знае всеки, който някога е имал такъв гост в дома си. Домакинът трябва да се постарае да му угоди и да задоволи неговите „нестандартни нужди“.

Съгласете се, тук има над какво да се замислите. Може би това е един от онези случаи, в които веганството е особен начин на живот, при който по-голямата част от времето и енергията на човек неволно се въртят около чинията. Поради това други също толкова важни аспекти от живота остават без внимание и са игнорирани.

Любителите на плодове

Въпреки факта, че тези хора имат чувство за такт, фино възприемат и усещат света около тях, те са любители на спора. За тях е важно да стигнат до същината на въпроса, да разберат, буквално да „захапят въпроса“. И също така е важно да бъдат разбрани. Това са много любознателни и общителни хора, които на пръв поглед може да изглеждат небрежни, защото предпочитат творчеството в живота си. Обичат и търсят нестандартни решения, ценят живота и могат и умеят да му се радват.

„МЕСОзаври“

Категорията на тези хора също е доста разнообразна. Има любители на тлъсто месо, има такива, които предпочитат постно говеждо. Има хора, които се наслаждават на крехко птиче месо, има и ценители на колбасите.

Във всеки случай този, който до известна степен предпочита сочна месна пържола или кебап, е ловец, събирач и победител. По правило тези хора са импулсивни и избухливи до такава степен, че в разгара на кавга могат да използват дори физическа сила. Да не говорим за грубите и остри изрази. Но много бързо се охлаждат, въпреки че рядко открито и директно признават грешките си и молят за прошка.

В по-голямата си част това са страстни и темпераментни натури, великодушни и щедри, склонни да правят скъпи и красиви подаръци, защото…

Именно сред тези хора ще намерите истински ценители на красотата, във всичките ѝ проявления в живота.Те са независими, активни и не търпят контрол над себе си. Техният живот и кариера обикновено са неравномерни. Периодите им на излитане могат да бъдат заменени от дългосрочна стагнация, въпреки че техните амбиции са доста високи.

За някой, който обича пилешко и пуешко,

често се казва, че е добър семеен мъж. Тези хора наистина ценят своя дом, семейните правила и традиции. Те са добри към всички свои близки – както към родителите, така и към децата си. Те обичат и ценят уюта и комфорта. Често сред тях има много хора, които водят здравословен начин на живот. В по-голямата си част това са мили, нежни и сърдечни хора.

Ако срещнете любител на наденички и колбаси, тогава най-вероятно имате работа с човек, който винаги няма време. Трудно е да се постигне някакъв ред от него в стаята му, в отношенията и в живота. Много хора около тях ги смятат за егоисти, защото са креативни, любознателни и свободолюбиви натури. Те презират много условности. Тези хора обичат пътуванията и приключенията и затова могат да седят с часове, четейки книга или на компютърна игра, която им се струва интересна.

Любителите на риба

Почти всички ги смятат за спокойни и уравновесени хора. Това е вярно. Сред тях повечето са чувствителни, внимателни, тактични хора, които не искат да причиняват безпокойство и неудобство на другите. Но точно тези качества създават дискомфорт на такива хора, защото… За да не обидят или огорчат никого, те изтърпяват много.

Такива хора обикновено са добри, верни приятели и надеждни партньори. Може би някой ще ги сметне за твърде скучни и безинтересни, но това е грешка, защото… Това са дълбоки и целеустремени натури, които могат да бъдат разкрити само в дългосрочна връзка. Те често са спретнати хора, умеят да живеят бавно, обичат реда и изтънчеността.

Любители на сладкото

Тези хора обикновено са весели, приятни и открити в общуването. Като правило те са много впечатлителни и сантиментални. Те често искат да бъдат обичани от всички и всички да ги харесват. Затова често се разочароват от хората и от живота. Те се учат добре и знаят как да работят. Но често, бидейки в група или семейство, те могат да се чувстват много самотни, неразбрани, неоценени хора. Техният емоционален глад, който безуспешно се опитват да потушат с шоколад, парче торта или сладолед, се формира в детството.

Междувременно те са нежни, добросърдечни и алтруистични. Те просто имат повишена ранимост и уязвимост и, така да се каже, лошо понасят реалностите на живота. Много често те са недоволни от себе си и страдат от наднормено телесно тегло.

Въпреки донякъде забавния тон на статията, понякога можете да различите характера, състоянието или настроението на човек зад вкусовите му предпочитания. Ключовата дума тук е да видиш! Основното нещо е да бъдете мислещ човек, грижовен, внимателен и наблюдателен към себе си и другите.

Не без основание казват: „Ако посееш мисъл, ще пожънеш действие. Ако посееш навик, ще пожънеш характер, ще пожънеш съдба.“

Автор: Олга Попова, doctor-popova.ru

БодиЛакс естествен природен продукт!

Бодилакс
Бодилакс е 100% натурален продукт! Препоръчва се при запек и излишни килограми!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *