Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Помага ли пиенето на вода с лимон за свалянето на килограми?

Вода с лимон е любима сутрешна напитка на много хора. Но наистина ли е толкова полезна, колкото твърдят?

вода с лимон

Хората казват, че пиенето на вода с лимон им е помогнало да се детоксикират, да се отърват от акнето и, най-популярното, да отслабнат.

Едно видео, гледано над 14 милиона пъти, обещава, че в рамките на една седмица от пиенето на лимонена вода, хората ще видят „увеличаване на изгарянето на калории, потенциално подпомагащо управлението на теглото“, както и подобрен фокус, повече енергия и подсилена имунна система.

Пинето на цитрусовата напитка е възприето и от знаменитости като Гуенит Полтроу и Миранда Кер. В резултат на това водата с лимон се популяризира като задължителна напитка за тези, които се интересуват от отслабване или подобряване на здравето си.

Има ли доказателства, че водата с лимон помага за отслабване?

Пиенето на вода с лимон е чудесен начин да се хидратирате, а лимонът може да бъде добър източник на антиоксиданти, витамин С и малки количества магнезий, рибофлавин, витамин B-6 и др. Експертите обаче казват, че напитката няма да помогне на всеки да отслабне.

„Водата с лимон не е непременно по-добра от обикновената вода за управление на теглото“, казва Саманта Търнър, регистриран диетолог и собственик на OakStone Health and Nutrition.

Няма изследвания, които да показват, че водата с лимон е по-добра от обикновената вода за отслабване. Пиенето на повече вода като цяло е свързано с повишена ситост, загуба на тегло и по-добър метаболизъм. Изследванията показват, че пиенето на повече вода е свързано с повишено разграждане на мазнините.

Въпреки че конкретно за лимоновата вода няма изследвания, които да подкрепят предполагаемите ползи, самият лимонов сок може да бъде полезен.

Киселинността на лимоновия сок е свързана с положителен ефект върху гликемичния отговор на тялото или как нивата на кръвната глюкоза варират след ядене на въглехидрати.

Саманта Търнър, регистриран диетолог и собственик на OakStone Health and Nutrition
Саманта Търнър, регистриран диетолог и собственик на OakStone Health and Nutrition

Трябва ли да пиете вода с лимон ежедневно?

Изводът е, че засега липсват убедителни данни в подкрепа на идеята, че водата с лимон може да доведе до загуба на тегло повече от обикновената вода.

Пиенето на достатъчно вода обаче е от решаващо значение.

Лимоните също не са единственият начин да си набавите витамин С. Има и други плодове с високо съдържание на витамин С, като ягоди, киви и портокали.

„Когато се водата с лимон е в допълнение към изграждането на по-добри хранителни навици и физически упражнения, може да помогне за по-добро управление на теглото“, казва Търнър.

Също так е важно да знаете, че високата киселинност на лимоните може да разруши зъбния емайл, ако се консумират в големи количества. За да сведете до минимум този риск, обмислете пиенето на вода с лимон през сламка, последвано от изплакване с обикновена вода.

Освен това, тези с гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ) или подобно заболяване може да открият, че консумацията на цитрусови плодове като лимони влошава техните симптомите.

Както при всички промени в диетата, винаги е препоръчително да се консултирате със здравен специалист, за да сте сигурни, че правите избор, който отговаря на вашите индивидуални здравни нужди.

Източници: https://www.health.com; https://www.freepik.com/

Бодилакс
Бодилакс е 100% натурален продукт! Препоръчва се при запек и излишни килограми!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *