ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Сега берем плодовете на Чернобил!

Здравейте, аз съм пенсионирана медицинска сестра и още ме вълнуват темите, които са свързани със здравето. А особено сега тези теми са толкова актуални. Казвам го, защото навре­мето, когато избухна ужасът, наречен Чер­нобил, аз предвидих това, което се случва днес, но никой не ми повярва. Хайде сега да се огледаме наоколо – колко малко са семействата, които не са засегнати от ко­варния рак. И по-страшно ще става. Преди години имах възможността да кажа лично на Петър Младенов, че ни чака епидемия от рак, но той беше сигурен, че това не може да се случи. Жалко, че не е жив, за да го попитам сега защо всяка година стотици хиляди българи се разболяват от рак.

С Петър Младенов имах едно странно преживяване. Докараха го в отделението, в което тогава работех като медицинска сес­тра, с куршум в лицето. С приятели ходил на лов по Старозагорския край и заблуден куршум му се забил в лицето. Легна на масата целия окървавен и чакахме лекар, за да го оперира и да извади куршума от лицето му. Аз знаех, че в нашата болница няма такъв специалист и му казах да се качва на колата си и да отива в София, защото ако тук го оперират, има опасност да се изкриви лицето му. Добре, че ме послуша, стана от операционната маса и замина за София. После няколко пъти ме кани на работа в софийска болница, но аз отказах.

Но мисълта ми беше за Чернобил. Кога­то белята стана, аз работех в Ортопедична клиника в RO-отделението, в което на спе­циален апарат изследвахме пациентите, които имаха съмнение, че са пострадали от Чернобил. Всеки втори човек, който се качи на апарата, беше увреден от ради­ацията. Апаратът, на който тези хора се изследваха – „ТУР-700″, беше много стар и имаше опасно радиоактивно облъчване. Аз издържах, макар че след това ми откриха редица заболявания на кръвта, но докто­рите Николов и Жеков, които го обслужваха повече от една година, починаха от рак.

Това, че сега съм жива и мога да седна да ви напиша това писмо, е благодарение на здравословния начин на живот, който водя години наред.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *