ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Щамът A(H5N1) може да причини различни заболявания

Тема с продължение…

Учените проучват възможността птичият грип при хората да се окаже не толкова смъртоно­сен, колкото се смята в момента. Преди 2 години двама братя в Турция, момчета на 4- и 5-годишна възраст, чиито кръвни проби са потвърдили нали­чието на щама A(H5N1), не са развили типичните за болестта симптоми. Заради този необичаен случай лекарите все още не могат да разберат дали става дума за човешки птичи грип в най-ранната му фаза, или че заразяването с вируса невинаги води до развитие на болестта. Това, което е наблюдавано при двете момчета, би могло да помогне да се проследи човешката реакция на птичия грип, обясняват специалисти. Освен това други пет случая, регистрирани в турската сто­лица, се оказват по-различни от „традиционните“ в Азия и подлагат на съмнение досега известното за болестта. Четирима от „болните“ са били с много леки, или изобщо нямат симптоми.

Тъй като нито един от петте пациенти не е починал, съществува вероятност човешката форма на птичия грип да не е толкова опасна и смъртоносна, както се смяташе досега, и много nо-леки случаи на заболяването в Азия да са оста­нали незабелязани. Интересното е, че макар всички да са били в контакт със заразени птици, това са хора, които живеят в покрайнините на огромния град, а не фермери или стопани, отглеждащи пилета по дворовете си, Според ново изследване щамът A(H5N1) може да причини широк спектър от заболявания, но в крайна сметка лекарите в азиатските страни могат да регистрират само най-острите случаи.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *