Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вирус мутант на птичия грип A(H5N1), всява паника и ужас сред хората!

Американски медии биха тре­вога, че холандски специалисти са създали вирус, способен да убие десетки, дори стотици милиони хора.

Както пише в. „Ню Йорк таймс“, учените от медицин­ския център „Еразъм“ в Ро­тердам проучили колко бързо вирусът на птичия грип A(H5N1) може да мутира до форма, ко­ято да се разпространява по въздушно-капков път.

В експеримента били използ­вани фретки (питомни порчета), чийто организъм реагира подоб­но на човешкия на грипни вируси. Експериментът е финансиран от американския Национален ин­ститут по здравеопазването.

Откритието доведе до без­прецедентни мерки за сигур­ност заради опасения, че страшният вирус може да попадне в ръцете на терористи. „Ню Йорк таймс“ също бие тревога за опасността от излизането на новия вирус извън контрол и предлага той да бъде унищожен.

Способността да се идентифицират такива вируси, дори няколко месеца по-бързо, отколкото конвенционалните наблюдения, осигурява критичен момент, за да забави или да спре огнище. Световна­та здравна организация изпълнява защитни мерки и има запаси от антивирусни лекарства. Иденти­фицирането на заплашителни вируси може също така да улесни ранните етапи на производство на ваксини, които да предпазват от такъв вирус и да няма възникване на опасно заразно огнище.

Определянето на молекулярната ахилесова пета на тези вируси може да позволи на учените да посо­чат антивирусните цели за лекарство, което може да се използва за предотвратяване на инфекция в изложените на риск райони или за по-добро лечение на тези, които се заразяват. Въпросът е дали ползи­те от подобни изследвания са с по-големи рискове. Силно патогенният вирус на птичия грип, предаващ се при хора, би могъл да възникне по начини, които не са предсказани от лабораторните изследвания. Въпреки това новите данни предоставят ценна информация, която може да свидетелства за го­товността за грип и да очертае принципите на предаване на вируса между видовете.

Тема с продължение…

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *