ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

По традиция българите не жалят парите си за болните деца!

Уважаеми читатели, по традиция по време на голе­мите християнски празници се организират най-много благотворителни акции. Но това е много хубаво и съв­сем не означава, че сме милосърдни само по това време на годината. Просто големите празници ни карат да се усещаме по-примирени и по-добри. Никой не може да отрече, че през последните години се случват много такива мероприятия и повечето от тях са спонтанни, т.е. липсва всякакво лицемерие. И сме убедени, че ако не всички, то повечето от нас, българите, ще помогнат с каквото могат. В следващия материал ще се убедите как само за един час, или за един ден, или за няколко седмици, ако щете – хора с милосърдни сърца, и то повечето все млади хора, успяват да съберат средства, за да помогнат на тежко болни, особено когато става дума за деца.

По време на големите хрис­тиянски празници наистина стават чудеса, както се изра­зиха организаторите, добро­то наистина е заразно. Много пловдивчани се отзоваха и подкрепиха благородната! кау­за, инициирана от двама млади техни съграждани за набиране средства за болно детенце. И да, само за един час те дариха над 3500 лева. Това е заслуга на Петрана и Явор Калинин – те организираха в мол „Галерия Пловдив“ благотворителна изложба-търг с купени от тях 11 картини и 4 маски от остров Бали. Сами виждате по колко различни начини може да се изразява подобна благотвори­телност – някои рисуват сами, други изработват атрактивни предмети, трети изнасят кон­церти, а нашите двама „герои“ специално са купили картини и маски от един далечен остров, за да изразят по този начин своето милосърдие.

Средствата са за лечени­ето на Християн Шишманов, който е само на 2 годинки и 5 месеца и страда от детска церебрална парализа.

МЛАД МЪЖ ПУСНА СВОЯТА ЛЕПТА В ДАРИТЕЛСКАТА УРНА ДВА ЧАСА ПРЕДИ НАЧАЛОТО НА ИЗЛОЖБАТА

Как тогава някой ще седне да ни поставя на дъното на някаква класация. И защо въоб­ще са нужни класации, когато става дума за човешкото състрадание. Защото този млад мъж, който пръв е проя­вил своето милосърдие, казва следното: „Студент съм, нямам финансова възможност да участвам в търга, но искам да помогна на детенцето“ и извади 10 лева. Естествено, тези първи дарени 10 лева се умножиха многократно. А точно в 18,30 часа удари камбанката за началото на търга – направи го Донка Колева, артмениджър на Дружеството на пловдивските худож­ници и на мол „Галерия Пловдив“.

Вероятно много от нас не са участвали в търг, пък бил той и бла­готворителен, но чув­ството е страхотно. Специално на това ме­роприятие водещата представи по един на­истина приказен и ат­рактивен начин всеки отделен експонат. От присъстващите над 50 човека на изложбата, 12 се записаха за тър­га. Първата картина „спечели“ студентът от Лондон Калоян Кънчев. В търга участваха и зам-кметът по младежта, спорта и социалните дейности към Община Пловдив Георги Титюков. Той се сдоби с една наистина слънчева картина за 250 лв., нарисувана от балийския ху­дожник Джоко. И депутат се включи в този благотвори­телен търг, като брои 300 лева за избрания експонат. Най-голяма сума предостави Катерина Глушкова, управи­тел на консултантска къща „Респект Консулт“ и член на съвета на директорите на „Сиенит холдинг“. Дамата закупи две от най-интересни­те платна общо за 600 лева. А равносметката – 4 продадени картини по 250 лв., една за 300 и една за 350 лв., както и една маска за 150 лева. Отделно от това присъстващите си купи­ха 21 отпечатани фотоси от по 40 лв. Само в дарителските урни се събраха над 1000 лева за благородната кауза.

А „ГЕРОЯТ“ НА БЛАГОРОДНАТА ИНИЦИАТИВА, МАЛКИЯТ ХРИСИ, ЗАСИПВАШЕ С УСМИВКИ СВОИТЕ БЛАГОДЕТЕЛИ

Родителите – Павел и Ману­ела Шишманови изразиха сво­ята благодарност и щастие от това, което се прави за болното им детенце. Всички пожелаха на малкото усмих­нато момченце до няколко месеца напълно да се оправи. В началото на февруари семей­ството заминава за консулта­ции в парижка болница.

Благотворителната ини­циатива не свърши за този един час, тя продължи още няколко дни след това. Вклю­чиха се още пловдивчани, дори още един депутат, който се сдоби с ръчно рисувана маска за 150 лева.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *