Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

В България се прилага ваксина против хепатит В за диабетици

Диабетиците задължително трябва да следят всички новини, свързани с тяхната болест. Да, за тях тази болест е начин на живот и от тях зависи да се предпазят от усложненията. Нека припомним, че хепатит В е най-честата причина за заболяване на черния дроб. В света се наброяват около 350 милиона носители на този вирус, 250 хиляди от които еже­годно умират от болести на черния дроб – най-вече цироза и рак. Между другото, не само кръвта, а спер­мата и слюнката също могат да станат причина за пренасяне на инфекцията, особено ако слюнката е примесена с кръв. А иначе, основните начини за предаване на болестта са преливане на кръв и кръвни продукти (само преди месец двама души починаха в Инфекциозна болница – София именно от преливане на заразена кръв). И не на последно място – недобре стерилизирани инструменти, използвани за проби­ване на уши, за татуировки и прочее процедурите също като нищо могат да ви заразят, особено ако сте диабетноболен. Разбира се, половият път е един от директните начини за заразяване.

Накрая: напомняме и това, че съществува ваксина против хепатит В, която отскоро се прилага и в България, дори е задължителна според нашия имунизационен календар. Ние, от своя страна, призоваваме диабетноболните след консултация с лекуващия лекар, също да се ваксинират срещу хепатит В.

ВПРОЧЕМ!

За никого вече не е тайна, а и ние непрекъснато информираме за ясе по-нарастващата заболеваемост, от този бич на нашето време – диабета, независимо от първи или втори тип. Не статистиката, а спазването на правилата от диабетиците ще ги предпази от усложнения. Затова няма да се уморим да повтаряме как да не допуснете усложненията и само ще припомним: на всеки 10 минути в света умира един болен от захарен диабет; всяка година в света се извършват повече от един милион ампутации на долните крайници; над 600 хиляди болни изцяло губят зрението си само за една година, а,на около 500 хиляди от тях престават да функционират бъбреците.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *