Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Дерматолози: Не използвайте тези козметични продукти в студеното време

В тази статия ще научите кои козметични продукти не трябва да използвате през студените месеци според експертите

Не всички козметични продукти за подходящи за студените месеци на годината
Не всички козметични продукти за подходящи за студените месеци на годината

По-ниските температури и сухият въздух могат да създадат неприятна среда за кожата, особено ако не предприемете стъпки, за да я защитите. Ето какво казват дерматолозите за продуктите, които е по-добре да се избягват през зимата.

По-надолу ще научите 5 продукта, за които експертите казват, че никога не биха използвали в студено време.

 

Козметични продукти, които да избягвате в студеното време:

 

1. Почистващи препарати на маслена основа

„Ако имате суха или чувствителна кожа, почистващите препарати на маслена основа може и да не са най-добрият избор при по-студено време“, казва д-р Навин Арора, дерматолог и основател на Borealis Dermatology.

„Въпреки че са ефективни при премахване на грим и замърсявания, тези почистващи препарати могат да лишат кожата от естествените масла, които секретира, което води до допълнително изсушаване“, обяснява.

За предпочитане е да изберете по-нежни, хидратиращи и почистващи продукти, които не изсушават прекалено кожата.

д-р Навин Арора, дерматолог и основател на Borealis Dermatology
д-р Навин Арора, дерматолог и основател на Borealis Dermatology

 

2. Силни ексфолианти

Повечето експерти са съгласни, че ексфолирането е необходимо за кожата. Но Валери Апарович, биохимик и сертифициран козметик в OnSkin, предупреждава, че трябва да се прави нежно и умерено, особено през зимния сезон.

Ето защо Апарович казва, че силните ексфолианти, които съдържат по-големи почистващи частици, не са за студеното време: „Те предизвикват триене върху кожата, което може да доведе до нарушена хидролипидна бариера и намалени защитни функции на кожата, да предизвика дразнене и сухота и да направи кожата по-склонна към възпаление и чувствителна към външни дразнители“, обяснява тя. „През студения сезон използвайте по-нежни почистващи пасти или ензимни пилинги.“

 

3. Леки овлажнители за кожа

Много хора предпочитат по-леки овлажнители през лятото поради повишената влажност на кожата от жегите. Но с настъпването на по-студено време трябва да замените тези козметични продукти, защото те не могат да осигурят достатъчно хидратация и защита срещу сухота, според д-р Арора.

„Преминаването от леки овлажнители към по-богати, по-омекотяващи овлажнители, съдържащи съставки като хиалуронова киселина и глицерин, е задължително през зимата“, обяснява още той.

 

4. Гланцове за устни, които не съдържат масла

Кожата на устните е една от най-деликатните на тялото. Това означава, че е особено чувствителена към неблагоприятни климатични промени. Устните изискват допълнително овлажняване, за да останат здрави.

Арапович казва, че през зимата тя препоръчва да се ориентирате към продукти за устни, които включват подхранващи масла.

„Гланцовете с високо съдържание на вода и малко или никакви естествени масла не успяват да осигурят на устните грижата, от която се нуждаят през по-студените сезони, което води до лющене и напукване”, предупреждава Апарович.

 

5. Продукти за овлажняване, съдържащи определени съставки

Ако имате по-мазна кожа, трябва да внимавате и по отношение на типа по-силен овлажнител, който използвате. Много от по-гъстите кремове с по-плътна текстура на маслена основа, които обикновено са за предпочитане през зимата, може да съдържат съставки с високи нива на комедогенни съставки, според Апарович.

„Коефициентът на комедогенност показва риска определено вещество да запуши порите“, обяснява тя. „Това е особено важно за мазна кожа, характеризираща се с прекомерно производство на себум и склонност към черни точки и акне”, обяснява козметичката.

Някои от най-често използваните комедогенни съставки, за които хората трябва да внимават, са кокосово и какаово масло, изопропил миристат, изопропил линолеат, изопропил изостеарат, изопропил палмитат, миристил лактат и миристил миристат.

Източници: https://bestlifeonline.com; https://www.freepik.com/

Глобал Хелт Дерматил
Глобал Хелт ДЕРМАТИЛ – помага при сърбежи, екземи, напукване, дерматити, раздразнения на кожата

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *